BUJANOVAC UOČI POSETE PREDSEDNIKA ALBANIJE

0
2326

Dr Stojanča Arsić: Nema potrebe da se dižu tenzije, Nišani ne dolazi ilegalno

Bujanovac, 06.mart 2017. (Bupress) – Predsednik Narodne Republike Albanije Bujar Nišani ne dolazi ilegalno u Bujanovac, dolazi po pozivu, po protokolu, uz prethodnu saglasnost Beograda. Mislim da se bez potrebe stvara panika, dižu tenzije kod srpske zajednice. Njegova poseta je zvanična, sledi posle poziva predsednika opštine Šaipa Kamberija, koji je pre izvesnog vremena bio u Tirani i tamo imao razgovore u vezi pomoći Albanije. Da vidimo šta može da pomogne na jugu Srbije u vezi nekih projekata. Dogovorena je sanacija krova na zgradi OŠ u Samoljici, računamo da će biti nešto i u poljoprivredi, nešto oko plasteničke proizvodnje. Razgovaraće se o temama koje su bitne za ovu opštinu, kaže za „BuPress“ dr Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac, pred posetu albanskog predsednika, koji će, pored jednosatnog razgovara sa političkim predstavnicima Albanaca, ističe, razgovorati s njim i načelnikom finansija u SO, Bobanom Pavlovićem.
Arsić je prokometarisao i neke izjave Jonuza Muslijua, predsednika SO i aktuelnog predsednika Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, poput one – da prava Albanaca treba da štiti Republika Albanija! – Poručujem njemu i svima onima koji izlaze u javnost sa takvim izjavama, sada i uvek, sva prava Albanacabiće ostvarena u Republici Srbiji. Imaće isto onoliko prava kao što imaju sve druge nacionalne manjine. Ni više ni manje od toga, zaključuje Arsić.
Inače, dan pre dolaska albanskog predsednika, ne primećuje se neka posebna tenzija u gradu. Ponedeljak je pijačni dan, uobičajeno ima više ljudi na ulicama. Retko se ko bavi posetom. Kafići uobičajeno puni. Na Karađorđevom trgu bilbord sa slikom Bujara Nišanija i rečima dobrodošlice. Još jedan ispred Srednje stručne škole „Sveti Sava“. Predsednik Albanije dolazi u Bujanovac. Kako će sve to izgledati – videće se i čuti sutra…
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here