KOORDINACIONO TELO: INFORMACIJA O ZATVARANjU ODELjENjA SUBOTIČKOG FAKULTETA U BUJANOVCU – NEISTINITA I TENDENCIOZNA

0
3487

Zoran Stanković: Namera da se unese nemir i remeti rad stabilne ustanove…

Beograd, Bujanovac, 21. februar 2017. (BuPress) – Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa saopštava da je neistinita informacija da će Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu biti zatvoreno zbog nedostatka sredstava.
„Koordinaciono telo od osnivanja podržava ovu visokoškolsku jedinicu. Sredstva za finansiranje su odvojena u budžetu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao nadležnog ministarstva i ni na jedan način nije ugroženo funkcionisanje ovog Odeljenja. Nastava na Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu se realizuje na dva jezika, nastavu na srpskom jeziku realizuju profesori iz Subotice, a na albanskom profesori državnog Univerziteta iz Tetova“, izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Stanković je istakao da je ova vest tendenciozna i ima nameru da unese nemir i da služi u dnevne političke svrhe.
„Vest je netačna i nije joj namera da informiše nego da remeti rad jedne stabilne ustanove. Studenti i građani mogu biti sigurni da ona nije tačna“, zaključio je Stanković, prenosi Služba Koordinacionog tela u današnjem saopštenju za javnost.
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here