ALJKAVO RUKOVODSTVO – ZAVARIVAČI OSTALI BEZ OTPREMNINA

0
2593

Socijalni program na popravnom

Vranje, 28.januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – Zbog nepotpune dokumentacije poslate Ministarstvu privrede, u propalom vranjskom preduzeću “Zavarivač” ponovljena je procedura sprovodjenja socijalnog programa.
Zbog katastrofalne finansijske situacije, dugova poveriocima od dve milijarde dinara i ne isplaćene 34 zarade zaposlenima, Ministarstvo privrede nedavno je smenilo državnog zastupnika kapitala i direktora Dragana Igića iz Niša. Umesto smenjenog čelnika posrnulog specijalizovanog zavarivačkog preduzeća, novi izvršni direktor je šef kancelarije Regionalne privredne komore u Vranju i predsednik Nadzornog odbora Pamučnog kombinata “Jumko” dr Branislav Popović iz Surdulice.
U “Zavarivaču” je zaposleno 170 radnika. U narednih desetak dana znaće se koliko će radnika dobrovoljno da napusti firmu i dobije otpremnine. Zbog manjkavosti u dokumentaciji prosledjenoj Ministarstvu privrede ponoviće se postupak sprovodjenja socijalnog programa. Predstoji i povezivanje radnog staža zaposlenima, jer su pojedini zaposleni stekli pravo na odlazak u penziju. U naredna tri meseca sve će biti u znaku oporavka “Zavativača”, koji zbog izglednih poslovnih aranžmana ima izgleda za sigurni opstanak. Nastojaćemo da uz pomoć države radnicima isplatimo 36 zaostalih zarada, izjavio je dr Branislav Popović.
Foto: V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here