UŽAS – DRUGA ŽRTVA SMRZAVANJA U VRANJU

0
1255

Bolesnik umro u bolnici

Vranje, 10.januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – Na internom odeljenju Opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju 10.januara u 4.25 časa od posledica smrzavanja umro je Zoran Stojanović (58) iz planinskog sela Strešak.
Spasilačka ekipa uspela je 9.januara da iz zavejanog sela evakuiše meštanina Strešaka, koji je bio samotnjak i živeo bez porodice. Spasioci su nesrećnog muškarca mokrog i promrzlog kolima hitne medicinske pomoći 9.januara u 17 časova prevezli do prijemno-trijažnog odeljenja u Vranju.
Upravnik Opšte bolnice dr Ljiljana Antić rekla je da je pacijent bio mokar i promrzao. Posle pružanja prve pomoći, pacijent se oko 20 časova obreo sa simptomima infarktana internom odeljenju vranjskog Zdravstvenog centra. Srčani bolesnik iz planinskog područja Poljanica primio je terapiju, ali je 10.januara u rano jutro umro. U Zdravstvenom centru kažu da je bio srčani bolesnik.
Preminuli pacijent je živeo sam u teškim uslovima, a nekoliko dana nije imao drva za grejanje u svom domu. Zoran Stojanović je druga žrtva ledene stihije u Vranju. Slučajni prolaznik video je 8.januara nešto posle osam časova u Naselju Ogledna stanica u Vranju smrznutog Badema Alijevića (56) iz Vranja. Pošto je pored sebe imao testeru, pretpostavlja se da je korisnik socijalne pomoći pošao u obližnju šumu da seče drva.
U Višem javnom tužilaštvu su potvrdili da se Badem Alijević okliznuo, pao i polomio butnu kost desne noge. Nikoga uveče nije bilo da mu pomogne, jer zbog teške povrede nije mogao da se kreće. Na mestu pada i povredjivanja u Ulici Blagoja Jovanovića nesrećni muškarac koji je živeo bez porodice smrzao se. Smrt od smrzavanja konstatvali su mrtvoroznik i zamenik višeg javnog tužioca.
Foto.OK Radio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here