SVEDOČENJE MEŠTANA RUŽIĆA KRAJEM IDUĆE NEDELJE

0
1365

Odloženo saslušanje silovane maloletnice

Vladičin Han, 5.januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – U Višem javnom tužlaštvu u Vranju danas nije sa slušana D.M. (15) iz planinskog sela Ružić kod Vladičinog Hana, koju je 1.januara oko 19 časova silovao M.Cvetković (21) iz ovog sela.
Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju (15) Leposava Jovčić izjavila je da zamenik tužioca nije saslušao ni svedoke iz Ružića. Saslušanje je odloženo za kraj naredne sedmice, verovatno zbog pripreme advokata za sprovodjenje dokaznih radnji i toku istražnog postupka i glavni pretres.
Osumnjičeni za silovanje M.Cvetković 4.januara na saslušanju se branio ćutanjem. Posle davanja iskaza u Višem javnom tužilaštvu, Viši sud u Vranju odredio je osumnjičenom mladiću pritvor do 30 dana. Vranjsko pravosudje pokrenulo je protiv seksualnog manijaka istražni postupak.
Lekari Zdravstvenog centra u Vranju dostavili su Višem javnom tužilaštvu medicinsku dokumentaciju, u kojoj je potvrdjeno da je napasnik maloletnici naneo povrede po glavi  i nogama. Navodno je posle silovanja manijak pokušao da devojci sanira povrede. Osumnjičeni i  silovana devojčica su komšije. Navodno su bili u ljubavnoj vezi, pa je čudno zbog čega je M.Cvetković počinio teško krivično delo. Napasnik je završio osnovnu školu, bavi se poljoprivredom, sečenjem šume i prodajom drveta, kao i sezonskim gradjevinskim poslovima, jer mala penzija nije dovoljna za izdržavanje siromašne porodice. Sa napasnikom žive majka i dva brata.
Osumnjičeni M.Cvetković evidentiran je u Policijskoj upravi u Vranju zbog kradja, siledžijskog ponašanja i kafanskih tuča, zarad čega su meštanima hale Donja Koznica i sela Ružić izbegavali susrete sa nezgodnim mladićem, uvek spremnim i kadrim da pesnicama rešava zadjevice i sporove.
Meštani Ružića nemaju lepo mišljenje ni o silovanoj maloletnici. Ponajviše zbog njenih ljubavnih avantura. U nekoliko navrata odlazila je sa momcima u druge gradove i vraćala se. Novogodišnju noć maloletnica je sa društvom provela u kući napasnika. Doček je protekao u najboljem redu. Ništa nije nagoveštavalo da će Marko Cvetković da nasrne i napastvuje komšinicu.
Prema nezvaničnim saznanjima devojčica je 1.januara u večernjim satima otišla kod komšije. Kada je pošla napolje u wc, mladić je navodno pod dejstvom alkohola krenuo za maloletnom komšinicom. Napasnik je devojčicu odvukao do šupe, udaljene od porodične kuće stotinak metara, gde ju je silovao. Posle seksualnog iživljavanja, napasnik je zapretio maloletnoj žrtvi da o brutalnom seksualnom činu nikome ne sme da priča. Uplašenu, poniženu i obeščašćenu devojčicu ukućani su uspeli da privole da ispriča šta joj se strašno dogodilo.
Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković rekao je da je devojčica u pratnji majke pripadnicima Policijske stanice u Vladičinom Hanu nemili slučaj prijavila 2.januara. Posle silovanja, napasnik se jedno vreme krio od policijske patrole, ali je ubrzo uhapšen i priveden u Policijsku upravu.
Foto: Fejsbuk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here