SEKSUALNOM MANIJAKU ODREDJEN PRITVOR DO 30 DANA

0
1406

Brani se ćutanjem

Vladičin Han, 5.januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – U Višem javnom tužlaštvu u Vranju saslušan je Marko Cvetković (21) iz sela Ružić kod Vladičinog Hana zbog sumnje da je 1.januara oko 19 časova silovao D.M. (15) iz ovog sela.
U Višem javnom tužilaštvu saopštili su da se osumnjičeni za silovanje branio ćutanjem. Viši sud u Vranju odredio je osumnjičenom pritvor do 30 dana. Protiv osumnjičenog napasnika Više javno tužilaštvo pokrenulo je istražni postupak. Oštećena maloletnica i svedoci iz sela Ružić biće saslušani 5.januara.
Ginekološkim pregledom u Zdravstvenom centru u Vranju utvrdjeno je da je devojčica silovana i obeščašćena. Lekari su na silovanoj maloletnici konstatovali povrede. Osumnjičeni seksualni manijak i devojčica D.M. iz planinskog sela Ružić dobro se znaju i poznaju jer su komšje. Javna je tajna u Ružiću da su manijak i maloletnica bili u u ljubavnoj vezi. Napasnik je završio osnovnu školu, bavi se poljoprivredom, sečenjem šume i prodajom drveta, kao i sezonskim gradjevinskim poslovima.
Osumnjičeni M.Cvetković, koji u Ružiću živi sa majkom i dva brata, stari je znanac policije zbog problematičnog ponašanja, tuča i kradja. Zbog nasilničkog ponašanja, mnogi u Ružiću izbegavali su susrete sa Markom Cvetkovićem. Maloletnica nije u obližnjem Džepu završila ni osnovnu školu. Meštani pričaju da se maloletna udavala u Kragujevcu. Ima dva brata i sestru. Novogodišnju noć maloletnica je sa društvom provela u kući napasnika, u planinskom selu Ružić, nadomak Vladičinog Hana. Doček je protekao u najboljem redu. Ništa nije nagoveštavalo da će Marko Cvetković da nasrne i napastvuje komšinicu.
Prema nezvaničnim saznanjima devojčica je 1.januara u večernjim satima otišla kod komšije. Kada je pošla napolje u klozet i seksualni manijak je navodno u alkoholisanom stanju krenuo za maloletnom komšinicom. Napasnik je devojčicu odvukao do pomoćnog objekta u dvorištu porodične kuće, gde ju je silovao. Posle seksualnog iživljavanja, napasnik je zapretio maloletnoj žrtvi da o brutalnom seksualnom činu nikome ne sme da priča. Uplašenu, poniženu i obeščašćenu devojčicu ukućani su uspeli da privole da ispriča šta joj se strašno dogodilo. Nemili slučaj je 1.januara Policijskoj stanici u Vladičinom Hanu prijavila majka silovane devojčice.
U Višem javnom tužilaštvu ističu da će u postupku dalje istrage biti preduzete sve dokazne radnje protiv osumnjičenog za teško krivično delo.
Foto:arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here