DOBRA VEST: STRANCI DIŽU PLATE VRANJSKIM OBUĆARIMA

0
25300

Italijanski “Geoks” dreši kesu

Vranje, 2.januar 2017. (V.Pešić za BuPress) – Rukovodstvo italijanske kompanije “Geoks” najavilo je da će radnicima u novoj fabrici obuće u Vranju u toku januara 2017.godine biti povećane plate za 20 odsto.
Prosečna zarada 1.277 zaposlenih u industrijskoj zoni u Vranju, koji dnevno proizvode 7.000 pari ženskih modnih cipela vrhunskog dizajna i kvaliteta, je 340 evra. U prisustvu premijera Aleksandra Vučića, predsednika italijanske kompanije Marija Moretija Polegata, predstavnika lokalne samouprave i drugih zvanica, fabrika u Vranju otvorena je 31.januara 2016.godine.
Sa proizvodnih traka u Vranju godišnje će pretežno za izvoz silaziti 1.250 pari ženske modne obuće. Italijanski investitor uložio je 15,8 miliona evra. Po svakom novootvorenom radnom mestu Vlada Srbije subvencionirala je 9.000 evra. Strana investicija u Vranju koštala je državu ukupno 11,25 miliona evra.
Uvodjenjem kooperatana biće otvorena nova radna mesta, što će dnevnu proizvodnju povećati na 10.000 pari obuće. Menadžment “Geoksa” planira otvaranje spoljnih radionica u kojima će lokalni kooperanti da izradjuju delove obuće. Najavljeno je i otvaranje radnih mesta ljudi sa Daunovim sindromom.
Foto: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here