KRAH UGOSTITELJSTVA: FIRMU ZAKLJUČAO, RADNIKE OTERAO

0
2956

Direktor tužio sopstveno preduzeće

Vranje, 3.Januar 2017. (V. Pešić za BuPress) Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović nedavno je u Vranju obelodanio podatak da je zbog zaostalih potraživanja direktor propalog Ugostiteljskog preduzeća u Vranju Dragan Popović tužio je sopstvenu firmu.
Presudom vranjskog pravosudja, dugogodišnji čelnik prezaduženog državnog ugostiteljstva uvećaće kućni budžet za 2,6 miliona dinara. Javna je tajna da je kontroverzni direktor iz socijalističke nomenklature bio u sukobu interesa, jer je za ugostiteljstvo i javni sektor navodno godinama nabavljao šećer, med, kašičice i čačkalice od firme “SMS pak” njegove supruge Slavice Popović.
Umesto da ide u susret i rešava probleme u preduzeću, veliki gospodin direktor zaključao je firmu i poslao ljude kući. Dugovi rastu i nagomilavaju se. U celoj toj priči, on tuži firmu čiji je bio direktor i dobija sudsku presudu na 2,6 miliona dinara. U medjuvremenu je gotovo svakodnevno Ministarstvu za privredu kako treba da se reši problem u Ugostiteljskom preduzeću. Ne zna se gde ide novac od zakupa  lokala koji su u vlasništvu Ugostiteljskog preduzeća dok je račun godinama blokiran. Neko preostale radnike treba da prestane da obmanjuje, rekao je prilikom nedavnog boravka u Vranju Dragan Stevanović.
Državni sekretar najavio je u Vranju da će u cilju zaštite državne imovine Ministarstvu privrede uskoro da pokrene stečajni postupak u posrnulom Privrednom društvu za ugostiteljstvo, turizam i usluge, koje je zbog isključenja struje zakatančeno 5.maja 2015.godine. Dragan Popović, koji je u klimavu direktorsku fotelju seo 1991.godine, nije bio dostupan za komentar. Na ulici je 60 ugostitelja. Preduzeće osnovano 1948.godine, koje je u stopostotnom vlasništvu države, ima hotel u centru grada,motel na autoputu, nekoliko restorana i lokala i druge nekretnine na atraktivnim lokacijama.
Upravnik zatvorenog i sablasno praznog hotela u centru grada Sveta Mihajlović ističe da je račun preduzeća u blokadi od juna 2014.godine. Za porez i dobavljačima preduzeće duguje više od 220 miliona dinara. Preostali radnici očekuju od države otpremnine i povezivanje radnog staža.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here