SAOPŠTENjE ZA JAVNOST NARODNOG POKRETA SRBIJE

0
1637

Vladajuće stranke nastavljaju sa urušavanjem parlamentarizma

„Kako zadržati lekare u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, posle umanjenja plata…“?

Beograd, Bujanovac, 22. decembar 2016. (BuPress) – Služba za odnose sa javnošću Narodnog pokreta Srbije, uputila nam je saopštenje za javnost koje objavljuje u celosti, bez ikakvih ispravki.
„Kada će se prestati sa praksom razmatranja zakona po hitnom postupku i urušavanjem parlamentarizma od strane Srpske napredne stranke i na koji način Vlada i Ministarstvo zdravlja planiraju da zadrže lekare i zdravstvene radnike u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, pitanja su koja je narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije, Miroslav Aleksić postavio na današnjoj sednici Skupštine Republike Srbije.
Aleksić je uložio primedbu na objedinjavanje rasprave i pozvao predsednicu Skupštine RS Maju Gojković da odgovori na pitanje zašto se obesmišljava parlamentarni rad i zašto se degradira Skupština Republike Srbije.
„Poslanici su juče osam minuta pre petnaest časova dobili saziv za danas u 15 časova, a u tom sazivu nalazi se 27 tačaka dnevnog reda, od čega čak 18 veoma važnih Zakona. Ti zakoni utiču na život naših građana, od njih zavisi stanje u Republici Srbiji, a Vi, stavljanjem ovih zakona u proceduru hitnog postupka smanjujete vreme i zapravo onemogućavate podnošenje amandmana. Čak vam i to nije bilo dovoljno, pa ste odlučili da objedinite raspravu, pa će tako šefovi poslaničkih grupa imati samo 44 sekunde da govore o jednoj tački dnevnog reda, a ostali poslanici oko 11 sekundi. I sada mi recite ne obesmišljavate li vi rad Parlamenta ovakvim postupcima?“, postavio je pitanje Aleksić i dodao da je nemoguće u 11 sekundi reći bilo šta o veoma važnim zakonima koji se tiču poreza, akciza i zajmova.
Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić postavio je i pitanje koje se tiče umanjenja plata zdravstvenim radnicima u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa i od Ministra zdravlja i Vlade RS zatražio odgovor na pitanje kako će zadržati lekare u ovim Opštinama.
„Mi se danas suočavamo sa situacijom da preko 30 000 mladih svake godine napusti Srbiju, da preko hiljadu lekara od Lekarske komore traži Sertifikat dobre prakse kako bi napustili svoju zemlju. U ovom trenutku imamo i dodatni problem u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa u kojima je odlukom Ustavnog suda, zdravstvenim radnicima ukinut dodatak na zarade. Iz tog razloga zdravstveni radnici traže način da napuste ove opštine a moje pitanje je- na koji način Ministarstvo i Vlada planiraju da zadrže zdravstvene radnike u Preševu, Bujanovacu i Medveđi, kako bi građane imao ko da leči?“, pitao je, između ostalog Aleksić, a prenosi NPS na kraju današnjeg saopštenja.
Foto:zoraninfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here