Predavanje „Evropa to si ti“, 30. novembra u Bujanovcu

0
1281

logo-eu-progres

– Početak istoimene kampanje –

Bujanovac, 29.novembar 2016. (Bupress) – Predavanje „Evropa to si ti“ koje će obeležiti početak istoimene kampanje, biće održano u amfiteatru Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice, u Bujanovcu, Karađorđa Petrovića bb, usredu, 30. novembra 2016. godine sa početkom u 15:30 časova. Kampanju „Evropa to si ti“ finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES sa ciljem da proces evropskih integracijama približi građanima i građankama, naročito mladima, u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji.
Predavanje u Bujanovcu jedno je u nizu skupova i događaja koji će tokom kampanje biti organizovani u 34 programske opštine kako bi mladi proširili znanja o procesu evropskih integracija i  saznali sve o prilikama koje integracije pružaju, a koje pozitivno utiču na njihov lični razvoj, poput volontiranja u zemljama EU, programa studiranja, stipendiranja i razmene.
Agenda:
Sreda, 30. novembar 2016.
15:30 – 15:35
Uvodno obraćanje:
Aleksandar Grubor, dekan profesor Ekonomskog fakulteta u Subotici
(Moderacija Vladica Jovanović, Foundation Dokukino)
15:45 – 16:15
Naim Leo Beširi, izvršni direktor Instituta za evropske poslove i član Tima Evropa Srbija  – Prezentacija aktuelnih programa i poziva namenjenim studentima
16:15 – 16:30
Jovana Božičković, Beogradska Otvorena Škola – Aplikacija “Evropa u tvom džepu“
16.30 – 16.35
Grupna fotograija
16.35 – 16.50
Izjave za medije: Tim Evropa, Beogradska Otvorena Škola
Predavanjena fakultetu u Bujanovcu je deo informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES. Kroz niz aktivnosti i događaja u jugoistočnoj i jugozapadnojSrbiji do juna 2017. godine, u okviru kampanje, koju sprovode Fondaciju za nove komunikacije Dokukino i Olaf&McAteer, mladi i opšta populacija imaće priliku da saznaju više o procesu evropskih integracija kao i da se informišu o mogućnosti manjih ovog aktivnog učešća u samom procesu i o prilikama koje integracije omogućavaju a koje pozitivno utiču na njihov lični razvoj ali i na razvoj njihove zajednice.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here