RUKOMETAŠI NASTAVILI SERIJU PORAZA

0
1190

RK BSK Heba – RK Jagodina 29:34 (13:13)

Bujanovac, 20.novembar 2016. (Bupress) – Hala: „Mladost“. Gledalaca: 50. Sudije: Miloš Radojičić i Predrag Marinković (Leskovac). Delegat: Jovica Petrović (Vlasotince). Sedmerci: BSK Heba 5(4), Jagodina 3 (3). Isključenja: BSK Heba 16, Jagodina 14 minuta.
BSK Heba: U.Tašković (10 odbrana), Stojković 1 (1), Manić, Stamenković 4, Janjić, S.Tašković 8 (1), Mitković, Antić 1, Zafirović, Itić 9 (2), Milanović, Stojanović 6, Tomić, Čolović, Stevanović.
Jagodina: Radisavljević, Glendža 5, Stojanović 1 (1), Božanić 11 (2), Popović 1, Lazarević 1, LJ.Matić 3, Milanović, Đorđević (16 odbrana, sedmerac), Gvozdenović, Antić 9, Jovanović, Nićiforović, I.Matić 3, Petrović.
Igrač utakmice: Vladimir Antić (Jagodina)
Semafor: 1:1 (5), 6:5 (16), 8:7 (20), 11:11 (27), 13:18 (37), 14:21 (39), 18:24 (44), 24:33 (56)
           Još jedan poraz domaćih „mineralaca“ pred svojom publikom. Možda i najbolniji u dosadašnjem delu prvenstva Prve rukometne lige – Istok. Dva boda iz Bujanovca odnela je ekipa iz donjeg dela tabele, direktan konkurent Bujanovčanima u borbi  za opstanak. Ali, ma koliko bio bolan, ovaj poraz aktuelizuje mnoga ranije postavljana pitanja o kvalitetu sadašnje  BSK-ove ekipe i predstavlja suočavanje sa istinom. A ona je: BSK nema ekipu za ovaj rang takmičenja. Ima pojedinačno kvalitetne rukometaše i za viši rang,  doduše, mali ih je broj takvih, koji bi, naravno, uz redovne treninge igrali i u višem rangu, ali nema ekipu koja bi u kontinuitetu igrala u pobedničkom ritmu. Složio se neko ili ne – ta bolna istina potvrdila se i na sinoćnoj utakmici protiv Jagodinaca. kome-loptu-sn-z-mDomaćin je u prvom poluvremenu i pokazao nešto od priželjkivane kolektivne igre. Bar onoliko da na odmor ode sa egal rezultatom. U nastavku – katastrofa. Potpuni raspad. Za nepunih devet minuta postigli su domaći rukometaši 1, primili 8 golova. I već se tada pomirili sa porazom. Bez mnogo uzbuđenja, sekiracija i razmišljanja o svom ponašanju. Potpuno anemični, nezainteresovani, potpuno odsutni. Primali su golove kada su imali dva igrača manje, što se i može prihvatiti, ali ne i činjenica da su na isti način dozvoljavali protivniku da povećava svoju prednost i kada su bili brojčano jači. Jagodinci su ostvarili cilj, baš kao i Vlasotinčani pre dve nedelje. Ne posle neke briljantne partije, iskoristili su mnoge slabosti domaćih, koji će, ne izvrše li se neke promene u ekipi (pojačanja, pre svega vraćanje otišlih igrača…) biti najozbiljniji kandidat za ispadanje. A tako nešto ni jedan pravi ljubitelj rukometne igre u Bujanovcu ne želi.
Foto:Ž.M. BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here