SLUČAJ PEDOFILIJE – PRODUŽEN PRITVOR MANIJAKU IZ KRIVE FEJE

0
990

Pred osnovcima ljubio maloletnicu

Vranje, 11.novembar 2016. (V.Pešić za BUpress) – U Osnovnom sudu u Vranju 18.novembra biće održan pretres na kojem će biti sproveden dokazni postupak protiv Nenada Stevanovića Rokija (37) iz Krive Feje zbog krivičnog dela nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnom osobom.
Portparol Osnovnog suda u Vranju Aleksandra Tošić Arsić potvrdila je da je manijaku, koga optužni predlog nadležnog tužilaštva tereti za pedofiliju nad učenicom N.S.(13), produžen pritvor do 6.decembra. Vranjsko pravosudje tada će odlučiti da li će pedofilu pritvor biti produžen i treći put.
Radnik Rudnika olova i cinka “Grot” u Krivoj Feji Nenad Stevanović  3.oktobra ove godine snimljen je kako pored Osnovne škole “Radoje Domanović” u Vranju pred djacima i prolaznicima ljubi maloletnu učenicu. Kompromitujući snimci ljubavnog zagrljaja maloletnice sa muškarcem, koji je od nje stariji 24 godine, zapalili su društvene mreže. Zbog obljube nad učenicom sedmog razreda osnovne škole poedofil je uhapšen 8.oktobra i posle saslušanja odredjen mu je pritvor do 30 dana, koji je istekao 4.novembra.
Osumnjičeni pedofil je na saslušanju rekao da je zaljubljen u devojčicu i da mu je ljubav uzvraćena. Maloletnica i pedofil su u ljubavnoj vezi od jula, o čemu je su roditelji Verica i Sladjan Stanisavljević i školska uprava obavestili Policijsku upravu, Centar za socijalni rad i pravosudje.
vranje-71-verica-stanisavljevic-foto-v-pesic– Ćerka redovno ide u školu. Obećala je da više sa njim nikada neće da se sastaje. Plašimo se kada izadje iz zatvora, jer je pretio da će da nas ubije. Zašto nije našao devojku njegovih godina. Naišao je na naivno dete. Neophodno ga je maksimaln okazniti zbog nasrtanja na decu. Strašno se osećam, jer nam je zaveo dete. Ne postoji opravdanje za takav kriminalni postupak, rekla je Verica Stanisavljević.
Navodno je Nenad Stevanović meštanima u Krivoj Feji pričao da će da se oženi devojčicom kada bude završila osnovnu školu. Priča se da nije imao sreće u ljubavi, da mu je kolega s posla preoteo devojku u Krivoj Feji. Pre hapšenja navodno je naumio da maloletnici N.S. kupi verenički prsten.
– U Centru za socijalni rad, OŠ “Radoje Domanović”, Policijskoj upravi, Osnovnom javnom tužilaštvu i Zavodu za mentalno zdravlje sve je podredjeno zaštiti obljubljene devojčice. Na nedavnoj konferenciji slučaja u Centru za socijalni rad utvrdjeni su zadaci i preventivne mere državnih organa, institucija, školskih vlasti, zdravstva i roditelja u zaštiti učenice posle izlaska pedofila iz zatvora. Sredinom novembra uslediće revizija slučaja, kada će biti sumirani rezultati akcije za psihološko-socijalnu zaštitu devojčice. Dogovoren je pojačani vaspitni rad sa maloletnicom u školi i psihološko-socijalni nadzor nad maloletnom učenicom, rekla je direktorka Centra za socijalni rad Dragana Arsić.
Sveobuhvatne mere nad obljubljenom maloletnom devojčicom obavezuju njene roditelje na saradnju sa državnim i pravosudnim organima, institucijama i školskim vlastima.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here