POSLE OBILNIH PADAVINA – ALARMANTNO U CRVENOM KRSTU BUJANOVAC

0
1486

Voda prodrla u magacine, ugroženo 100 tona brašna…

Bujanovac, 10.novembar 2016.(BUpress) – Višednevne obilnepadavine, pored velikih nedaća koje su donele stanovnicima prigradskih naselja, ugrozili su rad Crvenog krsta u Bujanovcu.  Velika količina vode iz dvorišta O.Š.”Branko Radičević”, koja je u susedstvu, prodrla je u magacine i ugrozila robu koja se tamo nalazi.
bratislav-lazarevic– U pitanju je roba namenjena socijalno najugroženijem sloju stanovništva u opštini. Ovde kod nas po rasporedu spremamo 259.200 obroka u devet meseci, sada smo na polovini tog ciklusa podele robe narodne kuhinje što znači da je nekih 140.000 obroka za nepunih pet narednih meseci dovedeno u pitanje. Voda je prodrla u magacine.Ugroženo je 100 tona brašna, šećer, so, ostale namirnice za pripremu obroka, za koje je država izdvojila 9,7 miliona dinara. ugrozena-roba-sn-z-mSada preti velika opasnost da sve to propadne, kaže za “BUpress” vidno uznemireni sekretar Bratislav Lazarević.  Po njegovim rečima – Gotovo svi radnici angažovani su nasprečavanju daljeg prodora vode u magacine. Rade neprekidno od juče ujutru.
– Sada očekujemo dolazak kamiona sa zemljom kojom bi pokušali da rešimo problem u susednom dvorištu. Ako to ne uspemo da uradimo, 1200 korisnika narodne kuhinje koji se hrane u Crvenom krstu, na četiri punkta u opštini, ostaće bez obroka, njihova ishrana biće dovedena u pitanje. A onda, biće to još jedan pritisak na opštinski budžet i socijalno stanje i ovako siromašne opštine… Ovo je vrlo težak momenat za sve nas. Činimo sve što je u našoj moći da ovo što nas je snašlo prevaziđemo što bezbolnije. Nadamo se da ćemo se izboriti sa nedaćama,  bar do proleća, kako bi tada definitivno bio saniran problem u dvorištu škole, gde se nalazi uzročnik svega što se desilo.mobilno-stanje-sn-z-m  Juče je održana sednica Opštinskog Štaba za vanredne situacije. Pokušano je mehanizacijom da se problem otkloni, međutim, nije otklonjen zbog nepristupačnosti terena. Očekujemo opštinsku pomoć od oko 100-120.000 dinara, koliko bi bilo potrebno da nasipanjem zemlje rešimo problem u narednih nekoliko sati. Očekujemo tu pomoć, mi para nemamo. Alarmantno je – čekamo pomoć… vapajem zaključuje Lazarević.

Foto:Ž.M. BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here