BUJANOVAČKI „PLEJOVCI“ OBRADOVALI OSNOVCE U PREŠEVU

0
2682

Prvi časovi košarke, početak saradnje

Bujanovac, 9.novembar 2016. (BUpress) – Još jedan košarkaški korak, još jedna akcija velike porodice bujanovačkog Omladinskog košarkaškog kluba Plej 017, u kojoj se, jednostavno, ne “miruje”. Posle izvanrednih rezultata koji su postigli u prvenstvu, učešćem i organizacijom mnogih turnira u Bujanovcu, nastupima u Nemačkoj, Makedoniji…, u kampovima diljem Srbije, ubedljivim pobedama nad vršnjacima Zvezde i Partizana u Beogradu, promocije igre pod obručima u predškolskim ustanovama, školama u opštini…, detalj2-1iskoračen je još jedan korak, možda i jedan od najvećih. “Plejovske” košarkaške lopte treneri mlađih kategorija Dragan Milić – Gagi i Marjan Jovanović – Žule, poneli su u susedno Preševo kako bi u tamošnjoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” promovisali sve draži košarke. postacemo-pravi-kosarkasiSa njima kao promoteri (demonstratori) talentovani pioniri, izdanci Škole košarke – Danilo Dabetić i Strahinja Zdravković.
A kako je došlo do ovakvog iskoraka Omladinskog košarkaškog kluba “Plej 017”!?
Da se dobar rad, posvećenost i profesionalnost daleko čuje (čak i kada je to DALEKO – blizu) uverio sam se kada sam pozvan iz preševske osnovne škole. Direktorka, g-đa Jelena Stanojković izrazila je želju da osnovci iz njene škole igraju košarku, a da im u tome mi pomognemo, jer je mnogo toga lepog čula o nama. Naravno, bio sam prijatno iznenađen. Bez dileme sam prihvatio poziv. U klubu su moju odluku listom podržali. Odmah smo oformili dve grupe devojčica i dečaka koji će trenirati košarku u preševskoj školi po rogramu našeg klubakaže za “BUpress” Nenad Stajić, prvi čovek “Pleja 017”, koordinator svih selekcija. Uz nadu da će ovaj prvi košarkaški korak u Preševu biti i detaljpočetak dugogodišnje saradnje, a da će svi sledeći koraci ići u pravcu da sadašnju bujanovačku Školu košarke, polako ali sigurno “pretvore” u regionalnu multietničku košarkašku akademiju. Što i zaslužuje! 

Foto:  OKK “PLEJ 017 i Ž.M.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY