VRSNJACKO NASILJE – NOVI INCIDENT U OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ” U VRANJU

0
2506

Oborio petaka zbog devojčica

Vranje, 31.oktobar 2016. (V.Pešić za BUpress) – Osnovna škola “Branko Radičević” u Vranju ponovo je zbog novog incidenta dežurna tema na društvenim mrežama.
U školskoj upravi uznemireni su zbog vršnjačkog nasilja koje se dogodilo 27.oktobra, kada je učenik petog razreda posle šestog časa fizičkog vaspitanja “španskom kragnom” u svlačionici oborio vršnjaka J.S. Lekari dečijeg odeljenja Zdravstvenog centra u Vranju koji su hospitalizovali povredjenog dečaka ističu da se pacijent dobro oseća.
Ninoslav Jordanov
Ninoslav Jordanov
Direktor Dragan Antić, Niloslav Jordanov iz tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i odeljenski starešina Dušica Aleksandrov ističu da su pravovremeno reagovali posle saznanja o nemilom incidentu, koji je u “zoni odgovornosti” Policijske uprave i Višeg javnog tužilaštva. Posle razgovora sa učenicima svedocima nemilog slučaja, u školskoj upravi dematuju čaršijske glasine da su čak sedmorica “petaka” zverski pretukla vršnjaka. Da su gabrutalno udarali po glavi, stomaku i bigama.
– Zbog protivurečnih saznanja, ispitujemo sve okolnosti nemilog incidenta. Tek kada pouzdano utvrdimo okolnosti i razlog nemilog slučaja, preduzećemo odogovarajuće mere. O sukobu dvojice vršnjaka za sada ništa više ne mogu da kažem. Neko očigledno namerno nastoji da oljaga i omalovaži školu, koja beleži zapažene rezultate u obrazovanju i vaspitanju učenika, rekao je direktor Dragan Antić.
Razredni starešina Dušica Aleksandrov ističe da je o navodnom zverskom masovnom batinanju J.S. saznala od njegove majke S.S. Roditelji dečaka pozvani su na razgovor, ali se još nisu pojavili u školi.
Dušica Aleksandrov
Dušica Aleksandrov
– Uznemirena sam zbog činjenice da je u mom odeljenju 28 dobrih i mirnih djaka, koji nisu skloni vršnjačkom nasilju. Učenik je priznao da je samo oborio vršnjaka, jer je hteo da devojčice zaštiti od njegovog zadirkivanja. Razgovarala sam sa roditeljima i svim učenicima. Potvrdili su da je laž da su sedmorica učenika pretukla vršnjaka. Roditelji su uznemireni i učenici koji su optuženi da su navodno izudarali i povredili vršnjaka. Svoj stav zauzeo je i Savet roditelja. Isteraćemo sve do kraja, jer sam dugogodišnji prosvetni radnik i roditelj, rekla je Dušica Aleksandrov.
Mada nismo uspeli da stupimo u kontakt sa roditeljima navodno prebijenog dečaka, o navodnom napadu babu R.S. obavestio je njen unuk. Osim policije i resornog tužilaštva, o nemilom slučaju u školi obavešten je Centar za socijalni rad u Vranju. Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je iz njemu znanih razgloga izmislio da je pretučen, da su ga sedmorica petaka navodno glavom udarala o pločice svlačionice. Slučaj je sumnjiv profesoru Ninoslavu Jordanovu, koji podseća da su roditelji pre nekoliko godina tužili školu i dobili pare zbog navodnog prebijanja njihovog starijeg sina.
U Policijskoj upravi saopštili su da su o nemilom incidentu obavešteni 29.oktobra i da o nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju operativne podatke i da će pripremiti izveštaj. Pre desetak dana roditelj učenika osmog razreda S.K. banuo je u školu i pretio vršnjacima njegovog problematičnog sina. Posle nastave baba iz Bunuševca je na stotinak metara od škole ošamarila učenika, koji je navodno maltretirao njenu unuku.
Foto:V.Pešić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here