DRUGA FUTSAL LIGA – BELOPALANČANI ODNELI BODOVE

0
2683

BSK – Banjica (Bela Palanka) 4:6 (2:1)

 Bujanovac, 30.oktobar 2016. (Bupress) – Hala: Mladost. Gledalaca: 300. Sudije: Marko Cvetković (Leskovac) 7, Časlav Ivanović (Leskovac) 7, Delegat: Dejan Stamenković (Vranje). Strelci: 1:0 Tasić u 10, 2:0 Ljevica u 15, 2:1 Janjić u 20, 2:2 Janjić u 24, 3:2 Ljevica u 30, 3:3 Marković u 33, 3:4 Marković u 33, 4:4 Mikić u 37, 4:5 Veljković (penal) u 37, 4:6 Trendafilovski (autogol) u 39. minutu. Žuti karton: Trendafilovski (BSK).
Nagomilavanje prekršaja: BSK 10 (4+6), Banjica 4 (2+2)
BSK: Miloš Ristić 7, Aleksandar Stanković 6,5, Ibrahim  Ljevica 7, Stefan Trendafilovski 6, Kristijan Zlatkovski 6, Slađan Mikić 6,5, Bojan Karevski 6, Miloš Dimitrijević 6, Nemanja Dimitrijević, Dejan Mladenović, Vladimir Petković 6, Aleksandar Stojanović 6, Miloš Tasić 6,5, Nikola Pašić.
Banjica: Marko Despotović 7, Mladen Stojadinović 7, Marko Mitić 7,5, Aleksandar Janjić 8, Marko Nešić 7, Nenad Stojiljković 7, Milan Marković 7,5, Miloš Veljković 7, Sokolović.
Igrač utakmice: Aleksandar Janjić (Banjica)
aleksandar-janjic-kmf-banjica-b-palanka-sn-z-m
najbolji akter, Aleksandar Janjić
Izvanredan početak – katastrofalan završetak. Futsaleri domaćeg BSK-a nisu uspeli da ostvare prvu pobedu, time i „overe“ zasluženo osvojen bod na startu prvenstva u Vranju. Odlično su odigrali prvo poluvreme, držali sve konce igre u svojim nogama, da nije bilo pada koncentracije u samom finišu otišli bi na odmor bez primljenog gola.  Postigli su dva posle sadržajne igre, dobrog kretanja, tačnog  proigravanja, velike borbenosti i podrške sa tribina. Nesmotrenošću su primili gol tridesetak sekundi pre isteka 20. minuta „kad mu vreme nije“, ali se verovalo da će u drugom delu igre smoći snage da ponovo nametnu superiornost na parketu. No, nije bilo tako. Gosti su krenuli kao da je utakmica tek počela. Već posle četiri minuta stižu do izjednačenja. Strelac ponovo Janjić. Ređaju se šanse pred oba gola. I promašaji. Sve do „čudnog“ gola Ljevice za ponovno vođstvo domaćih. Lopta iz ugla nekako je pronašla put do mreže nemoćnog Despotovića. Za radost u redovima domaćih, zadovoljstvo navijača na tribinama. I tada počinje prava futsal drama. Gosti pritiskaju. U jednom minutu (33) Marković postiže dva gola. Za potpuni rezultatski preokret. Gosti vode. Domaći primetno nervozni. Prave faul za faulom. Približavaju se onom šestom koji donosi protivniku penal. Parket pršti od žestokih duela. Ne daju se ni jedni ni drugi. Mikić donosi novu radost – bar za bod! Kreće borba za preostala dva, za pobedu. Ima vremena za tako nešto, više od tri minuta. I to vreme, nažalost, maksimalno koriste gosti. Jedan od najzapaženijih aktera u većem delu susreta vrlo borbeni Stefan Trendafilovski, pojačanje domaćih u prelaznom roku, nepotrebno pravi faul. Uz žuti karton „servira“ gostima i loptu na penalu,  koji u gol i ponovno vođstvo pretvara Veljković. Ali, nije to kraj.
Trendafilovski, Zlatkovski i Karevski
Trendafilovski, Zlatkovski i Karevski, pojačanja
kapitenski-marko-mitic-kmf-banjica-b-palanka-sn-z-m
kapitenski Marko Mitic KMF Banjica, B. Palanka
Pravi tragičar Trendafilovski pobedu gostiju čini ubedljivijom autogolom na minut pre kraja. Za konačan ishod: BSK-Banjica 4:6. Posle svega viđenog, možda i previsoka pobeda odlične ekipe iz Bele Palanke, ne i nezaslužena. Predstavili su se gosti kao dobro ukomponovana ekipa koja u svojim redovima ima izvanredne pojedince. Pre svih Janjića i kapitena Mitića (uzgred, rođaka legendarnog Rajka Mitića). Kod domaćina – visoke ocene za sve koji su igrali u prvom delu igre, znatno umanjene neobjašnjivim padom u drugom poluvremenu. Uz verovanje da će iz svega izvući pouku. Tek je početak prvenstva.
 Foto:Ž.M. Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here