MILOSAV MILIČKOVIĆ, DRŽAVNI SEKRETAR MUPA

0
2153

 

Stanje bezbednosti stabilno

Vranje, Bujanovac, 18.oktobra 2016. (BUpress) – Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je danas u Policijskoj upravi u Vranju da je stanje bezbednosti na području ove policijske uprave od početka godine stabilno,smanjen je ukupan broj krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i nije bilo međunacionalnih incidenata.
dscn0776U prvih devet meseci ove godine, smanjen je broj krivičnih dela za 109 u odnosu na isti period prošle godine. Značajni su rezultati postignuti u rasvetljavanju razbojništava čiji je procenat 85,71 %, u pronalasku kradenih vozila gde je od 28 pronađeno 26 vozila, nema nerasvetljenih ubistava. Zaplenjene su cigarete, duvan i nafta u vrednosti oko dva i po miliona dinara„, rekao je Miličković nakon sastanka sa rukovodiocima Policijske uprave i gradonačelnikom Vranja.
Miličković je rekao da je saradnja policije i lokalne vlasti dobra, što je naročito bitno u multietničkim sredinama.
Veoma je važno da građani imaju poverenje u policiju, a ono jača svakodnevnim radom policije u zajednici, saradnjom sa lokalnom samoupravom i drugim institucijama“, izjavio je Miličković.
dscn0759Državni sekretar je sa načelnikom Uprave granične policije Milenkom Božovićem posetio i Regionalni centargranične policije ka Republici Makedoniji, kao i Stanicu granične policije Preševo.
Srbija je bezbedna i sigurna zemlja, a veliki doprinos tome daju upravo policajci koji danonoćno rade vrlo složen i odgovoran posao. Visok stepen profesionalnosti policajci su pokazali od početka migrantske krize, kako u pristupu prema migrantima, tako i u obezbeđivanju svih uslova da se građani osećaju bezbedno„, naglasio je Miličković.
Državni sekretar je izneo podatak da je tokom devet meseci ove godine, policija, u saradnji sa drugim bezbednosnim službama, otkrila 58 krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a procesuirano je 97 izvršioca.Na graničnom prelazu Preševo ove godine je kontrolisano 5.773.806 putnika što je za oko 900.000 više u odnosu na prošlogodišnji period.
Državni sekretar Miličković obišao je i stacionarnu patrolu na Maminskom brdu koja koristi specijalno vozilo za nadzor i kontrolu državne granice, takozvane termovizijske kamere.
Foto:MUP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here