субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

PRAZNIČNI PARADOKSI U VRANJU

 

Slave tri dana oslobodjenja

Vranje, 4.oktobra 2016. (Veselin Pešić za BUpress) – Lokalna samouprava u Vranju  od 2007.godine verovatno jedina u Srbiji slavi tri dana oslobodjenja.
Gradske vlasti su 7.septembra obeležile Dan oslobodjenja u Drugom svetskom ratu. Svečanom sednicom Skupštine grada i drugim manifestacijama 4.oktobra obeleženo je 98 godina od oslobodjenja vranjskog kraja u Prvom svetskom ratu. Oktobarsko slobodarsko javno priznanje dobili su kardiolog i odbornik lokalnog parlamenta primarijus dr Blagoje Timčić i policijski inspektor Mile Ristić.
Iz poluprazne gradske kase slabo dobitnicima je pripalopo 50.000 dinara. Grad 31.januara obeležava i Dan oslobodjenja od Turaka. Slavna srpska vojska je posle 422 godine, sedam meseci i 17 dana ropstva 31.januara 1878. oslobodila Vranje od Turaka.
Dok nisu bili na vlasti, vranjski naprednjaci su kritikovali SPS, DS i druge stranke vladajuće koalicije što u besparici i ekonomskoj krizi nemilice troše pare poreskih obveznika. Naprednjački prvaci gromoglasno su upozoravali da svaki grad na kugli zemaljskoj slavi samo jedan dan oslobodjenja. Naprednjaci u Vranju su sada na vlasti i već su obeležili dane oslobodjenja od u Drugom i Velikom ratu.
Foto: V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles