VRANJE PRESTONICA ŠKOLSKOG SPORTA

0
1987

JUBILARNE OLIMPIJSKE IGRE UČENIKA SRBIJE

Vranje, Bujanovac, 9.maj 2016. (Bupress) – Danas u Vranju na Dan Evrope počinju jubilarne Olimpijske igre učenika osnovnih i srednjih škola Srbije, na kojima će učestvovati sedam hiljada takmičara.
Osim osnovaca i srednjoškolaca iz svih krajeva Srbije, do sada najmasovnije školsko takmičenje okupiće u Vranju od 9.do 15. maja 500 nastavnika i direktora škola, kao i 270 sudija. Načelnik Sekretarijata za obrazovanje, kulturu, informisanje, sport i omladinu mr Miroslav Spasić rekao je da je za uredjenje sportskih terena u deset srednjih i osnovnih škola u gradu lokalna samouprava iz budžeta utrošila više od 11 miliona dinara.
vranje-400-skolska-olimpijada-foto-v-pesicU 15 sportskih disciplina takmičenja će biti održana u Gimnaziji “Bora Stanković”, Ekonomsko-trgovinskoj, Tehničkoj i Medicinskoj srednjoj školi i osnovnim školama “Vuk Karadžić”, ”Radoje Domanović”, ”Svetozar Marković”, ”Branko Radičević , “Vule Antić”, kao i na terenima Četvrte brigade Kopnene vojske. Svakog dana koristiće se 12 sportskih sala i četiri otvorena terena.
– Velika nam je čast što je Vranje domaćin učesnicima desete Školske olimpijade. Spremno dočekujemo osnovce i srednjoškolce iz svih krajeva Srbije. Uz druženje i takmičenje, obezbedili smo veoma dobre uslove za sportska nadmetanja. Vranje će biti gostoljubivi domaćin učesnicima tradicionalne smotre školskog sporta, rekao je Miroslav Spasić.
Vesnik školskih igara olimpijski plamen biće zapaljen 10.maja uveče na Trgu Staniše Stošića, kada će biti održana ceremonija svečanog otvaranja školske olimpijske svetkovine. U svakoj sportskoj discipline biće nagradjene po tri najbolje ekipe i takmičara. Za olimpijce je smeštaj obezbedjen u kasarnama vranjskog Garnizona. Svakog dana pripremaće se najmanje 30.000 obroka.
Tekst i foto: Veselin Pešić

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here