среда, мај 29, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

U četvrtak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Bujanovac, 27.oktobar 2020. (Bupress) – Crveni krst Bujanovac u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, u četvrtak 29.oktobra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u holu Doma kulture u Bujanovcu u periodu od 9 do 15 časova.
Prikupljanje krvi  se odvija prema planiranom rasporedu jer su krv i komponente stalno potrebne pacijentima.
Sama organizacija doborovljnog davanja krvi, s`obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo vezano za Covid-19, biće malo drugačija i transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno. Organizatori akcije i očekuju smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom.
Iz Crvenog krsta Bujanovac, apeluju na davaoce krvi da NIKAKO NE DOLAZE na davanje krvi ukoliko:
– ste u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije
– imate prehladu, kašalj i kijanje,
– imate povišenu telesnu temperaturu,
– ste bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.
Crveni krst Bujanovac poziva sve zdrave građane, uzrasta od 18 do 65 godina da daju krv redovnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje organizuju sa ovlašćenom transfuzijskom ustanovom.
Svi uslovi za dobrovoljno davanje krvi su prilagođeni smernicama i instrukcijama o sprečavanju širenja infekcije corona virusom ( Covid-19).
Takodje, iz CK poručuju da dobrovoljnim  davanjem krvi nastavljaju da brinu za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja i time pružaju podršku sistemu zdravstvene zaštite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles