PU”Naša radost” od ponedeljka počinje sa radom

0
1680

Prijem dece u vrtić drugačiji nego inače

Bujanovac, 8.maj 2020. (Bupress) – Nakon ukidanja vanrednog stanja, život se polako vraća u normalu. Mere zaštite stanovništva od virusa Covid 19 još uvek su prisutne ali mere zabrane polako popuštaju. Tako je, odlukom struke odlučeno da od ponedeljka svi vrtići u Srbiji počnu sa radom posle skoro dvomesečne pauze.
I vrtić “Naša radost” u Bujanovcu spreman je da otvori svoja vrata za mališane koji su tu boravili pre početka pandemije. Ali po novim pravilima. Ili preporukama svim roditeljima i starateljima. Prijem deteta u predškolsku ustanovu je moguć samo uz potvrdu od poslodavaca oba roditelja koja dokazuje da poslove moraju da obavljaju u sedištu ili drugim poslovnim i organizacionim jedinicama. U suprotnom preporuka je da deca ostanu kući i o njima brinu roditelji. Takodje deca, ali i roditelji koji imaju hronična oboljenja savetuje se da ostanu kod kuće. Svakodnevno pre dolaska u vrtić, roditelj ima obavezu da detetu, ali i sebi izmeri temperaturu, ukoliko je povišena, takodje, je savet da ne dovodi dete u vrtić. Prijem deteta u predškolsu ustanovu vršiće se samo uz potvrdu pedijatra da je dete zdravo, što i nije novina, inače je obaveza pre upisa u vrtić da dete ima potvrdu od svom zdravstvenom stanju. Preporuka je da dete, ukoliko su u mogućnosti, uvek dovodi isti roditelj, koji će nositi zaštitnu masku, rukavice, držati distancu sa dežurnim vaspitačem na dva metra, prilikom predaje deteta, ne ulazi u ustanovu i obavezno prodje preko dezobarije. I ono pravilo koje je ostalo isto, dete treba dovesti u vrtić pre 8 časova ujutru.
foto: BUpress

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY