субота, април 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Himna i aplauz svake večeri se čuju u centru Bujanovca

Bujanovac, 10.april 2020. (Bupress) – Sa nekoliko terasa zgrada u centru Bujanovca, svake večeri u 19 i 50 se čuje intoniranje srpske himne „Bože pravde“ a nakon toga, tačno u 20 časova aplauz podrške medicinarima, policiji, vojsci, trgovcima…svima koji u vreme policijskog časa, odnosno u vreme vanrednog stanja, proglašenim zbog pandemije virusa korona, moraju da rade.
„Sve je bilo spontano, prvo smo počeli sa aplauzima, kao znak podrške pre svega medicinskom osoblju u našem Bujanovcu a onda i u celoj Srbiji, da bi kasnije došli na ideju da prvo pustimo himnu Bože pravde a onda aplaudiramo“, kaže Danijela Petković, jedna od inicijatora spontanog okupljanja na terasama, koja je i sama svakodnevno izložena riziku od zaraze korona virusom, imajući u vidu da radi u trgovini.„Mi ne odustajemo od davanja podrške i dalje, jer nama nije teško a nekom će mnogo značiti. Mislim da nas ima sve više i više, jer se aplauzi čuju i sa terasa drugih zgrada“ kaže Danijela, ponosna na svoje komšije i sugradjane.
Svaka čast ovim dobrim komšijama i meštanima Bujanovca. Neka oni budu primer svima kako se voli i poštuje tudji trud i rad. Ko što reče Danijela, nekome ništa a drugome mnogo. Nije teško biti čovek.

foto:BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles