Tradicija se nastavlja – sutra proslava Badnje večeri na Karadjordjevom trgu

0
1252
Bujanovac, 05.januar 2020. (Bupress) – Tradicionalna proslava Badnjeg dana i Badnje večeri u Bujanovcu biće upriličena i ove godine. Početak proslave počinje u 16 časova i 20 minuta u crkvi svetih apostola Petra i Pavla osvećenjem i paljenjem badnjaka. Nakon toga, počinje okupljanje pravoslavnih vernika na Karadjordjevom trgu, od 17 časova, koji će do početka deljenja česnice koja je zakazana za 18 sati i 30 minuta uživati uz trubački orkestar Erema Mamutovića i naravno neizostavne grejane rakije.
Kako je potvrdio za Bupress Aca Veljković, predsednik Mesne zajednice Bujanovac koja je i ove godine ogranizator proslave, česnica će, kao i prošle godine imati više od hiljadu delova, za čije spremanje je zadužen Crveni krst Bujanovac, a zlatnik će biti u samo jednom od njih. Podsetimo, prošle godine je prvi put deljena česnica na Karadjordjevom trgu a zlatnik je tada pronašao Andrija Dabetić iz Bujanovca.

foto: Bupress (sa ranijih proslava Badnje večeri na Karadjordjevom trgu)


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY