субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Ravnopravnost verskih zajednica, jedna od tema okruglog stola održanog juče

Bujanovac, 9. avgust 2019. (Bupress) – “Sloboda izražavanja veroispovesti kao deo osnovnih prava obuhvaćenih Akcionim planom za realizaciju Poglavlja 23 Sporazuma o prodruživanju u EU”, tema je okruglog stola, koji je u organizaciji odbora za ljudska prava održan juče, 8. avgusta.
Moderator, Belgzim Kamberi i izlagači Goran Arsić i Nedžmedin Ademi, uveli su učesnike u diskusiju o ravnopravnosti verskih zajednica ali i značaju prava na veroispovest, kao osnovnog prava svakog čoveka.
Prisutni na tribini su bili predstavnici lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, malih verskih zajednica i medija.
Usaglašeno je da postoji napredak u slobodi izbora vere, u odnosu na prethodni period. Pojedini učesnici diskusije su naglasili da je potrebno da se verske zajednice od strane države tretiraju na isti način.
Odbor za ljudska prava je krugli sto organizovao u okviru projekta „Monitoring i promovisanje prava albanske nacionalne manjine na jugu Srbije“ koji je finansijski podržan od strane Nemačke Ambasade u Beogradu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles