POVODOM SVETSKOG DANA ZDRAVLJA

0
2540

Besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska na gradskom trgu

Bujanovac, 8.april 2019. (Bupress) – Svetski dan zdravlja, 7.april, obeležen je danas i u Bujanovcu, na Karadjordjevom trgu, akcijom besplatnog pregleda svim zainteresovanim gradjanima. Crveni krst Bujanovac, u saradnji sa Domom zdravlja, odnosno njihovom Hitnom službom, oganizovao je besplatno merenje krvnog pritiska i šećera u krvi.
“Danas do 12 sati svi zainteresovani gradjani imaju priliku da provere svoj krvni pritisak i šećer u krvi. Ovaj skrining radimo na blef, jer na ovaj način, kao u malopredjašnjem slučaju žena koju smo pregledali imala je i pored terapije pritisak 180 sa 100, šaljemo sa upustvima dalje na preglede kod specijaliste.”- rekao je za Bupress, dr Nebojša Krstić, specijalista urgentne medicine.
Bez obzira na loše vremenske uslove, kao što je rekao dr Krstić do 12 časova svi imaju priliku na besplatan pregled, gde već od ranog jutra vlada veliko interesovanja i stvara se gužva.
foto: Bupress


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY