AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

0
1004

Prikupljeno oko 40 jedinica krvi

Bujanovac, 29. mart 2019. (Bupress) – Treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta Bujanovac i Zavoda za transfuziju krvi Niša održana je danas u prostorijama srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu.
Po rečima koordinatora programskih aktivnosti Crvenog krsta Bujanovac, Vlastimira Stojkovića, ovakve akcije su po pravilu najmnogoljudnije jer se pored gradjanstva i redovnih davalaca odazivaju i punoletni učenici koji pri put daju dragocenu tečnost koja život znači.
Doktor Sladjan Stojanović iz niškog Zavoda za transfuziju krvi, na pitanje kakva je situacija kada su u pitanju zalihe krvi, za Bupress kaže: “Malo je kompleksno pitanje kada su u pitanju zalihe krvi, jer, kao i sve drugo i krv ima svoj rok trajanja, pa je potrobno da se te zalihe stalno obnavljaju. Situacija, bar kad je u pitanju naš Zavod za transfuziju krvi, koji pokriva ceo jugoistočni okrug i Pomoravlje, nije alarmantna jer upravo ovakvim, svakodnevnim akcijama držimo stvar pod kontrolom.”
Naredna, četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, biće održana već u aprilu u prostorijama Crvenog krsta Bujanovac.
foto: Bupress

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY