KOORDINACIONO TELO PROSLAVILO 18. ROĐENDAN

prof.dr Zoran Stanković, Koordinaciono telo, 18 godina postojanja i rada,

0
1386

Put do punoletstva prepun izazova i uspeha

Bujanovac, 18.decembar (Bupress) – Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu proslavilo je danas 18 godina rada i postojanja. U prepunoj velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“, pored predstavnika iz političkog, društvenog i javnog života Bujanovca, Preševa i Medveđe, prisustvovao je i veliki broj dece iz srpskih i albanskih osnovnih i srednjih škola u Bujanovcu, koji su došli da podrže svojih 50 drugara, učesnika projekta „Naš grad, naše škole“. Upravo njihov preformans na bini, gde poručuju prisutnima da bi više voleli da žive u čistom gradu, nego u onom gde ima puno smeća, da bi voleli da žive na moru, ali mora nema, ali zato ima divnog jezera koje bi trebalo da bude očišćeno i postane najlepši deo Bujanovca, da ne žele podele, već žele da žive zajedno i imaju zejedničku školu…izazvalo je naveće ovacije i oduševljenje.

„Sama upotreba politike, ustvari upotreba težih reči od onoga što su deca rekla bila bi na neki način opterećenje, jer ona su jasno i glasno rekla – mi želimo da živimo zajedno, mi želimo da živimo u slobodi, mi želimo da budemo sastavni deo Evrope i sveta-, sa obzirom da po svim svojim kvalitetima, oni to stvarno i zaslužuju“ rekao je ovom prilikom predsednik Koordinacionog tela profesor doktor Zoran Stanković. 

Profesor Stanković se ovom prilikom i osvrnuo na dosadašnje delovanje Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije i sredstva uložena u infrastrukturu. „Preko Koordinacionog tela je za ovih 18 godina uloženo preko 35 miliona evra za izgradnju infrastrukturnih objekata na ovom području, tako da računajući međunarodnu pomoć od oko 100 miliona evra, iznos uloženih sredstava prelazi cifru od 130 miliona evra. Najveći projekti su svakako izgradnja zgrade Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu i porodilišta u Preševu“ naglasio je Stanković.

Profesor Stanković je posebno naglasio da je bezbednosna situacija na području juga Srbije stabilna, da nije bilo do sada nikakvih problema i da se nada da će tako ostati i u buduće.

foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here