35 – (POD) SEĆANJA – MINIBASKETAŠI  BUJANOVAČKOG “PLEJ 017”- NAJBOLJI NA JUGU SRBIJE

0
1866

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 ŽURKA ZA PEHAR

Bujanovac – U tek završenom prvenstvu Minibasket lige  Regiona 8 – Leskovac, klinci iz bujanovačkog kluba „Plej 017“, u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni, ubedljivo su osvojili prvo mesto. Veliki uspeh proslavili su žurkom u foajeu sportske hale „Mladost“, njihovog drugog doma. Uz slavljeničku tortu, razne poislastice, grickalice i sokove, sve u režiji njihovih vrednih mama, koje zajedno sa tatama i finansiraju njihove treninge, pripreme i nastupe, klinceze i klinci, zajedno sa trenerima Nenadom Stajićem, Sanjom Nakić, Draganom Milićem, Aleksandrom Guševskim i Marjanom Jovanovićem, kao i direktorom Aleksandrom Apostolovićem, znali su da na najbolji način proslave osvajanje pehara. Na večanosti su medju sobom izabrali MVP igrače u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najviše glasova dobili su 12-to godišnji Bernard Beni Morina i njegova vršnjakinja Jovana Petronijević, koje je klub nagradio peharima.
     Inače, Košarkaški klub „Plej 017“ formiran je avgusta prošle godine, posle prestanka sa radom KK BSK Junior. Broji oko 150 registrovanih članova, najmladja je petomesečna Zorana Apostolović. Pored minibasketa, uspešnu sezonu imali su i mladji pioniri, koji su zauzeli drugo mesto iza vršnjaka iz leskovačkog Aktavisa. Zapažen upeh imali su i minibasketaši, stariji pioniri, pionirke i juniori.
Na početak takmičenja čekaju i oni najstariji članovi kluba – senipri. Treniraju i čekaju na odjek njihovih apela kod nadležnih u SO da im finansijski pomognu. Za sada, taj apel, nažalost, nikakvog odjeka.
– I pored svih teškoća, mi ćemo opstati, na razočaranje nekih pojedinaca, kojih, eto, na veliku žalost ima, a na veliku radost onih koji nas podržavaju i vole. Pre svih – roditelja, kojima sam neizmerno zahvalan što imaju ovakvu decu, istakao je Nenad Stajić, koordinator svih selekcija u klubu, aktuelni direktor Sportskog centra „Mladost“, dodavši da je ipak taj gorki deo priče za neku drugu priliku. Ne ovu slavjeničku.

„Žurnal“ – 25. april  2013.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here