29 – (POD) SEĆANJA – BSK JUNIOR ISTUPIO IZ PRVE SRPSKE LIGE – ISTOK

0
1114
Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Katanac zbog manjka novca

Bujanovac – Dogodilo se ono čega su se dobro obavešteni sa (ne)prilikama u bujanovačkom BSK Junior i najviše pribojavali. Bujanovački košarkaši odustali su od takmičenja u Prvoj srpskoj ligi – Istok, u koju su se plasirali prošle godine, i u prvoj debitantskoj sezoni postigli uspeh – sačuvali su status.
     – Razlog odustajanja od daljeg takmičenja je nedostatak finansijskih sredstava, bez kojih je postalo iluzorno gubiti vreme i živce – kaže Miroslav Ristić, predsednik kluba. Ristić dodaje:
     – Već duže vreme, iako to po ostvarenim rezultatima najmanje zaslužuje, košarka je gurnuta na margine interesovanja onih koji imaju finansijsku moć, pa su joj po raspodeli finansijskog kolača iz budžeta, dodelili mnogo manje para nego ostalim sportskim kolektivima, koji su u nižim rangovima takmičenja, što se može tumačiti kao nedostatak dobre volje za prevazilaženje problema. Ristić nastavlja:
     – Oko 450.000 dinara, koliko se godišnje izdvaja iz opštinskog budžeta za košarkaški klub je tek trećina potrebne sume za nesmetano funkcionisanje u ovom rangu takmičenja. Kada je već tako, a iskren da budem, niko se osim aktuelnog predsednika opštine Nagipa Arifija nije iskreno zainteresovao za promenu lošeg stanja-očito da je on bespomoćan da bilo šta sam uradi – bolje da zatvorimo klub, nego da svesno ulazimo u noe dubioze. Shodno tome, svesno smo propustili rok da prijavimo ekipu za novu sezonu.
     BSK Junior će posle osam godina postojanja, nestati sa srpske košarkaške scene, a bujanovačku košarku će posle 16 godina postojanja seniorske i kadetske ekipe, ubuduće predstavljati klinceze i klinci iz Škole minibasketa pod imenom Plej 017, koji godinama sa uspehom vodi Nenad Stajić, doskorašnji direktor i kapiten bujanovačkog košarkaškog kluba.

     „Žurnal“ – 12. septembar  2012.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here