16- (POD) SEĆANJA: U BUJANOVAČKOJ HALI IGRALO SE ZA POPLAVLJENE

0
1001

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv.  Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Naše malo za druge veliko

Bujanovac – Naše malo za druge je veliko, bio je moto jednodnevnog humanitarnog turnira u malom fudbalu. Igrali su dečaci, veterani, aktivni fudbaleri, učenici, studenti, profesori, doktori, radnici, policajci, vojnici, vatrogasci…Srbi, Albanci, Romi. Iz Bujanovca,, okolnih sela, ali i Vranja.
Bilo je 20 ekipa, uz uslov da učesnici uplate najmanje 2.000 dinara. Gledaocima je ostavljeno da u kutijama ispred ulaza u halu „plate“ ulaznicu po ceni koju sami odrede, a sav novac otišao je na račun Vlade Republike Srbije za postradale u nedavnim poplavama. Kako je istakao Nenad Stajić, direktor SC „Mladost“, prikupljeno je nešto više od 50.000 dinara.
      Svaka ekipa može da se smatra pobednikom turnira, iako je oficijelno to Filipov „Cap, Cap“. Istakao se Nikola Stojanović, prvotimac i doskorašnji kapiten Radnika, člana Prve lige.
      Bujanovačke „duvandžije“ pružili su snažan otpor pobedniku ali poklekle su u finišu, kada se od sjajnih odbrana već umorio golman Ivan Dabetić, legendarni kapiten rukometaša BSK Heba, iz superligaških dana. Trećeplasirani je Žbevac, sastavljen od golobradih, ali fudbalski već dobro potkovanih.

„ŽURNAL“ – 8. jun  2014.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here