среда, јул 17, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

3 – (POD) SEĆANJA: BUJANOVAČKE KOŠARKAŠKE NADE DOBILE ŠANSU

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv.  Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, koliko smo i jesmo li nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati, bez posebne selekcije, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

Za multietničke uspehe

Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, prisustvovao početku rada „Mini basket“ škole
– Veliko mi je zadovoljstvo što prisustvujem jednom ovakvom sportskom dogadjaju u Bujanovcu, u kome su akteri pripadnici svih nacionalnih zajednica koje ovde žive. Želim da jednoga dana košarkaši ovdašnjeg jedinstvenog multietničkog kluba odigraju utakmicu u beogradskoj Areni…, rekao je, izmedju ostalog, Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, na svečanosti u Sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu, povodom početka rada „Mini basket“ škole u okviru Košarkaškog kluba „BSK Junior“, koji je bio i organizator ovog sportskog dogadjaja.
Rade Georgijevski, predsednik „ Mini basket“ udruženja KK Srbije, u prisustvu Veselina Marjanovića, poverenika KS Srbije za region 8, razdragane dece, sadašnjih i budućih košarkaških nada i prvotimaca dva bujanovačka kluba, brojnih gostiju iz političkog, društvenog i sportskog života, uručio je predsedniku bujanovačke opštine Šaipu Kamberiju košarkaške rekvizite za tri osnovne škole u opštini: „Branko Radičević“ u Bujanovcu, gde nastavu pohadjaju učenici srpske i romske nacionalnosti, i „Muharem Kadriju“ u Bujanovcu i „Naim Frašeri“ u Velikom Trnovcu, u kojima uče Albanci. Rekvizite za košarkaške klubove BSK Junior i Elita, klub u kome igraju Albanci, i koji je veliki prijatelj sa bujanovačkim „juniorima“  primio je Ekrem Isufi, direktor bujanovačkog hrama sportova.
Košarkaški klub „BSK Junior“, član je Druge Srpake lige-Istok-Region 8, pod sadašnjim imenom postoji već šest godina, a u svojim redovima, medju stotinu članova pionirske, kadetske i seniorske selekcije ima košarkaše Srbe, Albance i Rome, po čemu je prepoznatljiv na „južnoj pruzi“ medju pristalicama sporta, pre svega košarke. „Alfa i omega“ u klubu su predsednik Miroslav Ristić, nekadašnji igrač, danas trener „Mini basket nada“ Nenad Stajić i sekretar Bratislav Marković. Treneri prvog tima, koji gaji ambicije za prelazak u viši rang takmičenja su Siniša Stošić i Ivan Arsić.

„ŽURNAL“ – 4. februar  2010.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles