EKONOMSKI FAKULTET: SVEČANOST POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE

0
2514

BRUCOŠIMA SREĆAN POČETAK, STARIJIM STUDENTIMA USPEŠAN NASTAVAK STUDIRANJA

Bujanovac, 4.oktobar 2017. (BuPress) – Današnjoj svečanosti, povodom početka nove školske godine na odeljenju subotičkog Ekonomskog fakuteta u Bujanovcu, prisustvovali su: Visoki komesar za nacionalne manjine OEBS-a Lamberto Zanier, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, njegov zamenik dr Stojanča Arsić, predstavnici EU Progresa, Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, srednjih škola u Bujanovcu, profesori Univerziteta u Tetovu, koji su angažovani na ovom odeljenju, profesori Ekonomskog fakulteta u Subotici i studenti, uglavnom brucoši u čiju čast je organizovana svečanost.
Nakon intoniranja nezvanične studentske himne „Gaudeamus igitur“ prisutnima se obratio i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, profesor dr Aleksandar Grubor: „Današnji dan je pre svega prilika da poželimo uspeh i dobrodošlicu novoj generaciji studenata, čije će studiranje biti ipak nešto drugačije u odnosu na generacije studenata od ranije. Od mladih kolega se očekuje da pre svega budu aktivni na predavanjima i na vežbama. Da uče, rade seminarske i pristupne radove. Da izlaze na kolokvijume i na kraju da polažu završni deo ispita. Iskustva predhodnih šest  generacija, koja su studirala ovde u Bujanovcu, govore o tome da su ovi rezultati mogu postići i ostvariti. Dan ima 24 časa. To znači da imate dovoljno vremena za učenje, usavršavanje, druženje, sport i rekreaciju, za sve ono što čini i krasi studentski život“.
I predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi obratio se je prisutnima: „Koristim priliku da vam čestitam početak jedne nove ere u vašim životima, nove ere koja će odrediti vašu budućnost i verujem koja će uticati na budućnost naše opštine. Verujem u sve vas, verujem da ste sada postali deo kompetentne institucije, na kojoj ako želite možete sticati znanja, koja su vam preko potrebana u periodu koji je pred vama“.
Dobodošlicu i srećan početak nove školske godine studentima, pre svega brucošima poželeli su i visoki komesar za nacionalne manjine OEBS-a Lamberto Zanier, dekan Tetovskog fakulteta Raman Ismaili, predsednik studentskog parlamenta Mirjana Djordjević i prodekan Ekonomskog fakulteta Subotica profesor dr Aleksandar Čučković.
Inače, ukupan broj studenata koji je upisao Ekonomski faklutet Subotica na odeljenju  u Bujanovcu od 2011. godine kada je i otvoren je 416. Od toga 208 su albanske, 207 srpske i 1 student romske nacionalnosti. Ove godine, na novom akreditovanom smeru Računovodstvo i revizija (još postoje smerovi Agrarna ekonomija i agro biznis, Marketing i Finansije, bankarstvo i osiguranje) upisano je 87 novih studenata od kojih je 49 srpske, 35 albanske i 3 studenata romske nacionalnosti.
Od ove godine na odeljenju Ekonomskog fakulteta u Subotici u Bujanovcu moći će o trošku države da studira 25 master studenata na smeru Marketing.
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here