VELIKI JUBILEJ BUJANOVAČKE PREDŠKOLSKE USTANOVE

0
3075

Četiri decenije postojanja i uspešnog rada „Naše radosti“

Bujanovac, 26.maja 2017. (BuPress) – Četrdeseti rođendan Predškolske ustanove „Naša radost“, popularnog vrtića, obeležen je danas na način kako to i priliči ovoj obrazovnoj ustanovi: pesmom, igrom, razdraganošću i širokim osmesima, koja su deca, na način kako to samo ona znaju i umeju, delili svojim najbližima, drugarima, vaspitačima i brojnim posetiocima u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“, na priredbi upriličenoj za ovaj veliki jubilej. Predstavnike lokalne samouprave, Koordinacionog tela, Ministarstva prosvete, Vojske Srbije, direktore škola i brojne goste pozdravio je Milovan Aleksić, direktor Vrtića, upućujući veliku zahvalnost, pre svih roditeljima na uspešnoj saradnji…
Nastupila su deca srednjih i predškolskih grupa iz centralnog vrtića u Bujanovcu, grupa mališana iz Velikog Trnovca i predškolska grupa iz OŠ „Naim Frašeri“.
Video zapis koji je prezentovan, „oživeo“ je sećanja na poćetak rada Vrtića, sada daleke 1977. godine. Ustanovom je rukovodio Andon Dimitrijević, kolega novinar, i danas veoma aktivan. Inače, Predškolska ustanova „Naša radost“ danas, pored centralnog u Bujanovcu, ima objekte namenski građene u Velikom Trnovcu, Levosoju, Rakovcu, Kleniku, Klinovcu i Breznici. Ukupno 537 deteta starosne dobi od jedne do šest i po godina,  raspoređenih u 43 grupe. Ukupno 50 vaspitača, 5 medicinskih sestara i 30 radnika raspoređenih na različitim poslovima brine o deci.
Posle vrlo uspešne priredbe „za oči i dušu“, posetioci su mogli da razgledaju izložbu likovnih radova dece, uz „malu pomoć“  njihovih vaspitača, koja je priređena u foajeu Doma kulture „Vuk Karadžić“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here