PRVA RUKOMETNA LIGA: PETA UZASTOPNA POBEDA BSK-A

0
1609

BSK Heba – Hisar (Leskovac) 42:37 (23:19)

Bujanovac, 23.april 2017. (BuPress) – Hala: „Mladost“. Gledalaca: 100. Sudije: Jovan Cvetković, Luka Petrović (Niš). Delegat: Lazar Stojanović (Vlasotince). Sedmerci: BSK Heba 4 (4), Hisar 3 (3). Isključenja: BSK Heba 6, Hisar 6 minuta.
BSK Heba: U.Tašković (12 odbrana), M. Stojanović, Manić, Bogdanović, P.Dabetić 1 (1), I.Dabetić 18, Stefan Tašković, Janjić, Ilić 8 (1), Sava Tašković 8 (2), Itić 1, Antić, D.Stojanović 3, Savković 3.
Hisar: Anđelković 5, Stefanović 10 (3), Petković 4, Radulović 5, Božinović 1, Zdravković 3, Cenić 1, Ivanovski (12 odbrana), Kočić 5, Veljković 3, Pavlović, Vukašinović.
Igrač utakmice: Ivan Dabetić (BSK Heba)
Semafor: 3:3 (5), 6:7 (9), 13:10 (18), 17:14 (23), 27:25 (40), 33:27 (46), 39:30 (51), 41:33 (55)
Očekivano-ostvareno. Rukometaši bujanovačkog prvoligaša zabeležili su petu uzastopnu pobedu, upisali još dva boda, ukupno deset u šest odigranih prolećnih kola, sa onih „mršavih“ pet iz jeseni za zaborav, sada su na tabeli ispred sinoćnjeg rivala iz Leskovca. I tako će ostati i u slučaju da na kraju prvenstva ove ekipe završe sa istim brojem bodova. BSK Heba ima bolji skor u međusobnim susretima. U Leskovcu su jesenas bujanovački rukometaši izgubila sa tri, sinoć su pobedili sa pet golova razlike. Ali, mnogo teže nego što se očekivalo, iako su devet minuta pre kraja imali prednost i od 9 golova. U prvom delu 15.minutna rezultatska klackalica. Leskovačka talentovana mlađarija, sigurno od nekih domaćih igrača i bezrazložno potcenjena, bez pardona se upustila u borbu sa favorizovanim i daleko iskusnijim domaćim rukometašima. I dugo održavali ravnotežu. I sve tako do finiša prvog poluvremena. Ista slika i u drugom delu, sve do desetak minuta pre kraja. Presudila je velika borbenost i znanje najiskusnijih u domaćem sastavu, pre svih Ivana Dabetića, Save Taškovića i Ilića. Ne samo zbog broja postignutih golova – 34. Bili su na nivou i u napadu i u odbrani. I odigrali čitavu utakmicu u istom ritmu. Najstariji u timu Ivan Dabetić podsetio je na svoja najsjajnija izdanja iz superligaških dana. Svi zajedno su zadali ne tako težak zadatak mlađim saigračima u timu, za njihove naredne nastupe- kako se treba boriti za boje kluba, biti ozbiljan, odgovoran, posvećen igri i maksimalno uvažavati i primati savete od starijih saigrača. Krajnji rezultat sinoćnje utakmice pomalo liči na rezultat košarkaške utakmice. I mnogo toga govori. Valjda će svi naći jednostavan odgovor na pitanje: šta to govori!?
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here