Proglašeni polufinalisti školskog takmičenja u okviru kampanje „Evropa, to si ti“

0
1091

Tim „Vitezovi zdravlja“ iz bujanovačke SSŠ „Sveti Sava“ polufinalista

Bujanovac, 5.april 2017. (BuPress)Osam škola, četiri iz jugoistočne i četiri iz jugozapadne Srbije, učestvovaće sa svojim predlozima za unapređenje uslova za rad i učenje u školama u polufinalu školskog takmičenja, koje je organizovano u okviru kampanje „Evropa, to si ti“ koju finansijski podržavaju Evropska unija (EU) i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES. Nakon velikog interesovanja đaka i profesora prijavljeno je 25 projekata iz 20 srednjih škola i gimnazija, a više of 10.000 glasača je putem sajta Evropa to si TI odredilo polufinaliste.
            Timovi koji će se takmičiti u polufinalu sa područja jugoistočne Srbije su „Eagles team“ iz Gimnazije „Skenderbeu“ iz Preševa, „Vitezovi zdravlja“ iz Stručne škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca, tim Gimnazije iz Lebana i „Zeleni zid“ iz bojničke Tehničke škole „Boško Krstić“. Jugozapadnu Srbiju će predstavljati tim novopazarske Gimnazije „Ambasadori“, „Laboranti“ iz Gimnazije  „Pivo Karamatijević“ iz Nove Varoši, dok će Prijepolje imati dvoje polufinalista, „Svi za Sofiju“ iz Ekonomsko-trgovinske škole i tim Prijepoljske gimnazije.
Do polufinalnog takmičenja, koje će biti održano 27. aprila u Nišu,  timovi imaju zadatak da se pripreme za nadmetanje u znanju o temama koje se tiču EU i procesa evropskih integracija, koje su predstavljene u aplikaciji Evropa za poneti.
Najbolja četiri tima će se plasirati u finale, koje je zakazano za početak maja, a dva pobednička tima će dobiti nagrade u iznosu od po 100.000 dinara.
            Sve potrebne informacije o pravilima takmičenja, učenici i učenice, i škole mogu da pronađu na sajtu evropatositi.rs.
Foto:Bupress

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here