PROTEST BIVŠIH RADNIKA VRANJSKE “KOŠTANE”

0
1093

Obućari ponovo na ulici

Vranje, 18.mart 2017. (V.Pešić za Bupress) – Posle neuspešnih pregovora sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem, načelnikom Pčinjskog okruga Srećkom Pejkovićem, gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem i narodnim poslanikom Slavišom Bulatovićem o isplati zaostalih zarada, bivši radnici “Koštane” najavili su za 20.mart najveći dosadašnji protest.
Predsednik Inicijativnog odbora Sladjan Ristić izjavio je da će u 11 sati ispred zdanja Skupštine grada da počne najveći dosadašnji protest oštećenih i ozlojedjenih obućara iz Vranja, Surdulice i Trgovišta. Radnici propale “Koštane” očekuju da će solidarno da im se pridruže zaposleni iz “Jumka”,”Simpa” i drugih preduzeća. Više od 1.680 bivših radnika“Koštane” odustali su od blokade Koridora 10 i najavilo da će svoja prava na isplatu odavno zaradjenih plata potražiti u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.
Najveći dosadašnji protest nema političku pozadinu i konotaciju. Samo želimo da skrenemo pažnju da ne odustajemo od zahteva da se sprovede pravosnažna presuda Privrednog suda u Leskovcu još iz 2003.godine. Ovo je borba obespravljenih bivših radnika “Koštane” za ljudska prava. Posle završenog stečajnog postupka i bankrota “Koštane”, svakom radniku država duguje u proseku po 120.000 dinara. Razumemo da je svuda oko nas ekonomska kriza i besparica, ali i nas država treba da shvati, rekao je vodja pobunjenih obućara Sladjan Ristić.
Ukoliko ima pravnih osnova i finansijskih mogućnosti, bivši radnici “Koštane” apeluju da posle 14 godina budu obeštećeni. Zbog toga su odustali od radikalnih mera gradjanske neposlušnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here