NA POMOLU DOGOVOR NEPOMIRLJIVIH POLITIČKIH PROTIVNIKA

0
1684

Socijalisti ulaze u vlast?

Vranje, 3.mart 2017. (V.Pešić za BuPress) – U Načelstvu Pčinjskog upravnog okruga 4.marta biće održan sastanak predsednika opštinskih i gradskih odbora SNS-a i SPS-a.
Sastanku će prisustvovati visoki funkcioneri SNS-a Dragan Stevanović i SPS-a Branko Ružić. Mada u saopštenju informativne službe Gradskog odbora SNS-a 3.marta nije navedeno zbog čega se sastaju lokalni čelnici pomenutih partija u sedam opština Pčinjskog okruga, naš izvor potvrdjuje da će glavna tema razgovora biti ulazak socijalista u gradsku vlast u Vranju.
Predsednici gradskih odbora SNS-a i SPS-a narodni poslanik Slaviša Bulatović i bivši gradonačelnik Vranja Zoran Antić nisu lokalnim medijima otkrili karte da li će u vladajućoj naprednjačkoj koaliciji biti mesta za socijaliste za koje je na lanjskim lokalnim izborima glasalo preko 10.000 birača. Ulazak socijalista u vladajuću nomenklaturu biće potvrda da su stranački lideri Aleksandar Vučić i Ivica Dačić najzad postigli dogovor da opozicioni SPS uskoro stoluje sa SNS, SDPS, PUPS i JS.
U okviru predsedničke izborne kampanje Aleksandra Vučića, u sedištu Gradskog odbora SPS-a u Vranju uoči mitinga podrške 2.marta posetili su najviši funkcioneri partije Ivica Dačić, dr Slavica Djukić Dejanović, Aleksandar Antić, Žarko Obradović i Djordje Čabarkapa. Posle sastanka nisu procurele informacije, ali se veruje da je Ivica Dačić socijalističkom establišmentu u Vranju saopštio da je Aleksandar Vučić presekao i naložio lokalnom naprednjačkom rukovodstvu da u vlast primi socijaliste, sa kojima je mesecima u sukobu.
Predsednik Gradskog odbora SPS-a Zoran Antić nedavno je izjavio za “Blic” da ga u novoj konstelaciji snaga ne interesuje nikakva funkcija, jer smatra da bi eventualnim preuzimanjem funkcije zamenika gradonačelnika seo sa konja na magarca!
Foto: V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here