KAFEDŽIJA UHVAĆEN U KRIVOLOVU NA VLASINI

0
2185

Bušio jezero, krao ribu

Surdulica, 3.februar 2017. (V.Pešić za BuPress) – Čuvarska služba Predela izuzetnih odlika na Vlasini podnela je prekršajnu prijavu protiv vlasnika vile i restorana zbog nedozvoljenog ribolova na zaledjenom jezeru.
Šef Predela izuzetnih odlika Novica Stanković potvrdio je da su vlasinski “rendžeri” uhvatili na (ne)delu krivolovca koji je bušio zaledjeno Vlasinsko jezero i bez dozvole hvatao ribu, koju je navodno prodavao u svom restoranu na Vlasini.
Ulovljena riba, koju je bogati vlasnik vile i kafedžija prodavao, završila je u Leskovcu. Čuvar Radoš Kostadinović rekao je da je krivolovac uhvaćen sa svrdlom za bušenje leda i četi riblinkera za pecanje, koji su privremeno oduzeti.
Za krivolov na Vlasinskom jezeru zaprećene su visoke novčane, čak i zatvorske kazne. Zbog ledene stihije Vlasinsko jezero danima je zaledjeno. Uprkos ledenom pokrivalu, u jezeru ima dovoljno kiseonikaza 16 vrsta riba. Zbog potočne i kalifornijske pastrmke, belog amura, soma, šarana, babuške, grgeča, bodorke, bandara, klena i karaša, Vlasinsko jezero je 68 godine omiljeno svratište sportskih ribolovaca iz Srbije, Bugarske, Grčke i drugih zemalja.
Krajem novembra prošle godine Vlasinsko jezero je poribljeno sa 50.000 komada mladji potočne pastrmke, koja je kupljena u ribnjaku “Vradukljica” kod Ivanjice.
Foto:Srđan Lazarević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here