BUJANOVAČKI „PLEJOVCI“ NA MINI TURNEJI U NEMAČKOJ

0
2588

Košarkaški biseri sa „južne pruge“ gosti vršnjaka u Bremenu i Bremenhafenu

Bujanovac, 17. januar 2017. (BuPress)  Krajem meseca, tačnije u periodu od 27. do 30. januara, omladinska selekcija ovdašnjeg Košarkaškog kluba „Plej 017“ sastavljena od super talentovanih dečaka rođenih 2001 i 2002. godine boraviće u Nemačkoj, u Bremenu i Bremenhafenu gde će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica sa vršnjacima iz tamošnjih klubova, svojim dobrim prijateljima, sa kojima su se pre nekoliko godina sastajali – u Nemačkoj, ali i u Srbiji – u Bujanovcu. U ekipi bujanovačkih „plejovaca“ na ovoj mini turneji nastupiće i nekoliko košarkaša iz komšijskog vranjskog KK „Panteri“, sa kojima bujanovački klub ima izvanrednu saradnju koja se ogleda i u razmeni igrača za nastup u ligaškom delu takmičenja.
– Domaćin naše posete i gostovanja u Nemačkoj je direktor i trener Basketball Akademije Bremen Sued, Dejan Stojanovski, veliki prijatelj našeg kluba, koji je nekoliko puta do sada donirao sportsku opremu članovima OKK „Plej 017“, ističe za „BuPress“ Nenad Stajić, tvorac bujanovačkog košarkaškog „čuda“, predsednik i koordinator svih selekcija.
Na trodnevnoj turneji bujanovački i vranjski košarkaški „biseri“ posetiće i znamenitosti po kojima je poznat taj deo Nemačke. Pretposlednjeg dana boravka biće gosti prvog tima Eisberen Bremerhafen, na prvenstvenoj utakmici Bundes lige. – Bićemo predstavljeni pred punim tribinama hale u tom gradu, pred 10.000 ljubitelja košarke i vatrenih pristalica domaćeg tima. Za sve nas biće to velika čast, sigurno jedan od nezaboravnih trenutaka, kaže Stajić. I dodaje da je jedan od najboljih igrača Eisbarena naš Nemanja Aleksandrov, nekadašnji reprezentativac Srbije.
Poslednjeg dana boravka u Nemačkoj košarkaška ekspedicija iz Bujanovca i Vranja posetiće Hanover, odakle se večernjim avionskim letom vraća kući.
Inače, u nastavku ligaškog dela takmičenja selekcije kadeta i pionira takmičiće se u kvalitetnoj ligi za koju su izborili mesto u prvom delu prvenstva. Po Stajićevim rečima – pokušaće da se ponovo bore i izbore za sam vrh. Ali… nažalost, minibasketaši, mlađi pioniri i dve selekcije klinceza: pionirska i kadetska, neće imati prilike da se takmiče u ligama, svoj talenat pokazaće na turnirima i prijateljskim utakmicama. Razlog – nekako poznat i prosto „normalan“: nedostatak finansijskih sredstava. Ipak, da ne kvarimo lep povod za gore napisano. Ovo poslednje, oko finansija, za neku drugu priču je…
Košarkaška ekspedicija: Danilo Dabetić, Strahinja Zdravković, Bernard Morina, Branislav Prokopijević, Melvin Rašitović, Milan Bradić, Luka Randjelović, Vukašin Kostić, Vukota Veličković, Ivan Marčlć, Vukašin Antić, Veljko Jovanović. Vođe puta: treneri Nenad Stajić i Marjan Stanojković. Odlazak (povratne avionske karte) platili su roditelji košarkaša i sami treneri! Tek da se zna!!!
Našim košarkaškim biserima sa „južne pruge“ želimo srećan put!  Ne sumnjamo da će nas predstaviti u najlepšem svetlu. Navikli su nas na to, jednostavno – drugačije i ne znaju!
Foto: BuPres I lična arhiva “Plej 017”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here