PROTIV FUNKCIONERA SPS-A 1.498 KRIVIČNIH PRIJAVA

0
1655

Partijski sekretar Ginisov rekorder

Vranje, 3.januar 2017. (V.Pešić za BuPress)  Slučaj sekretara Izvršnog odbora SPS-a i bivšeg člana Gradskog veća Branimira Stojančića mogao bi da se nadje izmedju korica znamenitog Ginisovog štiva.
Verovali ili ne: Osnovnom i Višem javnom tužilaštvu u Vranju protiv lokalnog funkcionera SPS-a u prvom šestomesečju prošle godine podneto je čak 1.498 anonimnih krivičnih prijava. Navodno zbog malverzacija sa parama za vranjsku sirotinju. Zbog četiri prijave pokrenut je postupak. Organi gonjenja procesuirali su samo četiri anonimke. Odbačene su tri neosnovane prijave.
Samo jedna krivična prijava bila je osnov za podizanje optužnice protiv socijaliste Branimira Stojančića. Da li je optužen je na klimavim nogama, na vranjskom pravosudju je da odluči. Neosnovano prokaženi socijalista već je “u ime naroda” bio na prvom ročištu. Glavni pretres se nastavlja, optuženi čeka drugo ročište.
– Svojevremeno sam u svojstvu člana Gradskog veća za socijalnu politiku isplatio pare iz gradskog budžeta sa pozicije A. Trebalo je sredstva uplatiti sa pozicije B. Smatram da su obe pozicije istovetne, ubedjen je neslavni rekorder u Srbiji, protiv koga je podneto najviše krivičnih prijava. Od juna do poslednjeg lanjskog dana, anonimni pisci nisu se višelatilita baka. Za Ginisovu knjigu je i podatak da neosnovano osumnjičeni za navodne zloupotrebe i malverzacije u trošenju novca poreskih obveznika za sirotinju, ima velike za sluge što Vranje u Srbiji najbolje rešava socijalne probleme.
Foto: V.Pešić i arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here