KRESANJE TROŠKOVA -TEKSTILCI IZDAJU UPRAVNU ZGRADU POD KIRIJU

0
9655

Seoba činovnika zbog paprenog grejanja

Vranje, 7.decembar 2016. (V.Pešić za BuPress) – Zbog enormnih troškova poslovanja i dodatnog profita, menadžment vranjskog Pamučnog kombinata “Jumko” odlučio je da u upravnoj zgradi pod zakup izdaje 25 kancelarija i administrativne radnike preseli u pogonske odaje.
Predsednik Nadzornog odbora dr Branislav Popović obznanio je da će posle 56 leta postojanja i rada najvećeg jugoslovenskog i srpskog proizvodjača prediva, konca, tkanina, konfekcije i trikotaže velika seoba pedesetak činovnika iz velelepne desetospratnice početi prvih dana nove poslovne godine. U pogonskim ofisima sa vrelim radijatorima upravljački establišment, komercijalisti, finansijski i stručnjaci drugih fela neće više da cvokoću uz grejalice.
Važno je i to da će se posrnuli tekstilni kombinat sa 1.060 stalno zaposlenih ratosiljati zimskih mesečnih izdataka za grejanje od preko 100.000 evra! Klimava i posve neizvesna ekonomsko-finansijska zbilja primorala je konfekcionare da pod zakup izdaju 60.000 suvišnog poslovnog prostora u proizvodnim halama.
vranje-066-branislav-popovic-foto-v-pesic– Najviše zarad racionalizacije poslovnih troškova, fabrička administracija biće uskoro preseljena i približena proizvodnji. U upravnoj zgradi koristimo svega dva sprata. Preseljenjem administrativnih radnika iz upravne zgrade nastojimo da maksimalno smanjimo nepotrebne mesečne rashode koji opterećuju proizvodnju. Pored štednje, cilj je da uprava kompanije bude bliža proizvodnji. Rentiranjem poslovnog prostora u desetospratnoj upravnoj zgradi “Jumko” će da ostvaruje dodatne prihode. Pojedine kancelarije još ranije su zakupili Uprava carina, špedicija i nekoliko firmi. Vodimo računa o svim troškovima, jer od države više od dve i po godine “Jumko” nema subvencije. Kompanija je prinudjena da se sama finansira, rekao je dr Branislav Popović.
Kada je pre 56 godina osnovan, ”Jumko” je imao 150.000 kvadrata poslovnog prostora. Do 2000.godine hleb u tekstilnom kombinatu zaradjivalo je čak 12.000 radnika. Kompanija trenutno ima više od 60.000 kvadrata slobodnog poslovnog prostora koji namerava da rentira. Modni konfekcionari iz Turske zainteresovani su da zakupe 40.000 kvadrata. Poslovni partner iz Hrvarske naumio je da plaća kiriju za 10.000 kvadrata fabričkog prostora.
Foto:V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here