DRUGA FUTSAL LIGA – BSK U ŠESTOJ BRZINI PROTUTNJAO KROZ NIŠ

0
1843

KMF Niš 92 – KMF BSK (Bujanovac) 2:6 (2:2)

Niš, Bujanovac, 5.decembar 2016. (BUpress) – Otišli su na gostovanje kao blagi favoriti, ono na papiru, malo duže se zagrevali u uvodu utakmice, primili dva gola od motivisanog domaćina, a onda opustili ručnu, ubacili u prvu, drugu… sve dok nisu stigli do šeste brzine. Domaćin je mogao samo da zabeleži da su gosti iz Bujanovca protutnjali pored njih, kroz Niš, ostavivši im u mreži šest lopti i 0 bodova. Ali, ako im to uopšte može biti uteha: I njihovi sugrađani u dresovima Ekonomista I Put-inženjeringa, u prethodnadva kola, slično su prošli. Futsaleri BSK-a su tako postali noćna nišlijska mora, a bujanovačka lepa sportska zbilja. Posle tri vezana poraza, vezali su tri pobede, čime su pokazali da jesu pravi majstori igre na “petoparcu”. Da ih svi moraju ozbiljno shvatiti!
Zahvaljujući Nenadu Trajkoviću – Cufi, sa kojim je “BuPress” bio na vezi, čuli smo šta se sve dešavalo na parketu sale OŠ “Mika Antić” u Nišu.
…Kao i pre dve nedelje na utakmici sa “Ekonomistom”, sve vreme smo imali podršku sa tribina od naših studenata koji studiraju u Nišu. Nisu štedeli dlanove da nas pokrenu, ono kad smo na početku igrali pod ”ručnom” najviše su se čuli. Kasnije su skandirali i uživali u igri. Kao i naši futsaleri naparketu. Jeste, postajemo ozbiljna, vrlo ozbiljna ekipa, ushićeno kažeTrajković.
Počelo je loše. Simonović je sa dva gola, u 4.i 5. minutu, doveo domaćine u vođstvo. Ali, Mikić je, nekako po običaju, ponovo bio taj koji se potrudio da protivnika “otrezni” od opijenosti. Smanjio je u 6 minutuna 1:2, da bi sedam minuta kasnije izjednačio. Na odmor se otišlo egal rezultatom. Ostao je drugi deo utakmice. E to drugo poluvreme je obeleženo našim futsalskim plesom na parketu. Uživali smo, davali golove i pred kraj počeli da razmišljamo o sledećem gostovanju Timoku u Zaječaru. Poslednje plasiranoj ekipi, ali nam ne pada na pamet da ih potcenimo..Idemo da igramo našu igru, pobedimo ih i kraj polusezone završimo u gornjem delu tabele. A tada…
najbolji akter utakmice - Sladjan Mikić
najbolji akter utakmice – Sladjan Mikić
…Već u prvom minutu nastavka Zlatkovski dovodi BSK u vođstvo. Mikić postiže svoj treći, a četvrti gol za BSK. Tačku na sigurnu pobedu stavlja Trendafilovski sa svoja dva gola u samom finišu utakmice. Za našu veliku radost koju smo podelili sa vermin navijačima u Nišu – našim studentima. Ovoga puta moram da istaknem odličnu igru kompletne ekipe, ali i izdvojim Slađana Mikića kao najboljeg aktera. Ne samo zbog golova. Slađan je prosto neverovatan na parketu. Od njega se na parketu može” dobiti” mnogo što-šta pozitivno, što se ne očekuje. To su protivnici već videli. Ali to njima nije ništa bilo pozitivno!
Jedini kiks – crveni karton dodeljen Milošu Ristiću zbog preglasnog prigovora sudijama. Jeste prenaglio, i ako su sudije tada doneli pogrešnu odluku. Nije trebalo emotivno da reaguje. Bez obzira na taj događaj iz 37. minuta, generalno možemo biti zadovoljni deljenjem pravde para iz Pirota. Svi se lepo osećamo. Čekamo to gostovanje, da i njega prebrodimo. Lakše ćemo disati i natenane se pripremati za drugi deo prvenstva, zaključuje “specijalni” izveštač “BuPress-a” Trajković.

 Foto: Ž.M.BuPress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here