POLICIJSKA STANICA BUJANOVAC I DALJE BEZ GREJANJA

0
1925

Zaposleni cvokoću i čekaju da se problem reši

Punih 13 godina lokalna samouprava nije ništa donirala, vreme je da sada to učini, iznos popravke kotla za grejanje je sitnica u odnosu na posledice koje trpe zaposleni i koje će trpeti građani…

Bujanovac, 17.11.2016.(Bupress) – U Policijskoj stanici Bujanovac stanje redovno. Ali samo na prvi pogled. Šalteri rade, građani završavaju normalno svoje poslove. Bez velikog zadržavanja i gužvi. Ljubazni službenici rade svoj posao kao pravi profesionalci. Ono što nije redovno i što se oseća prilikom ulaska u samu zgradu je hladnoća.hladni-hodnici A ono što se vidi je cvokotanje službenika iza stakla i pored zimske garderobe koju nose na sebi. I u kojoj rade. Neuobičajena slika, ali potpuno normalna kada ne radi grejanje, a temperatura varira od minus do nekoliko stepeni iznad nule.
Iako je sezona grejanja počela pre mesec dana, u Policijskoj stanici Bujanovac još uvek „nije stigla“. Razlog – kotao za grejanje je u kvaru, ne od juče, prekjuče…, u kvaru je od prošle godine. A kada je krenulo razboljevanje zaposlenih, medicinske intervencije, bronhitis… iz PS se začuo vapaj. Sindikat Zaposlenih Policije u jučerašnjem saopštenju za javnost, koje je „Bupress“ u celosti objavio, „krenuo“ je u akciju rešavanja problema, „vraćanjem“ grejanja u prostorije Policijske stanice u Bujanovcu.
– Još uvek ništa nije urađeno. Vidite i sami,  zaposleni se smrzavaju, neki su na bolovanju, mislim da ih je oko 15. Navukli su bronhitis. Posle jučerašnjeg saopštenja nikakvih reakcija nema od strane MUP-a i PU Vranje. Poslali smo dopise na adresu predsednika opštine i njegovog zamenika. Objasnili situaciju i zatražili pomoć. Možda niste znali da lokalna samouprava ima obaveze prema nama. Iz sredstava od novčanih kazni, 3-5 odsto iz budžeta trebalo bi da se usmere prema Ministarstvu. Ne novčana nego materijalna. Međutim, od 2003. , punih13 godina nije donirano ništa iz lokalne samouprave. Da podsetim – mi smo servis građana, trebalo bi da reaguju, iskreno se nadam da će reagovati. Popravka kotla za grejanje koji je uzročnik svih naših nedaća iznosi ne više od 100.000 dinara. To je procena majstora koji su dolazili kod nas, koji su evidentirali neispravnost.  Ponavljam, očekujem pozitivnu reakciju i stvaranje uslova za normalan rad. Sada to nije slučaj. Iznos popravke je „sitnica“ u odnosu na posledice koje trpe zaposleni, a koje će trpeti i građani. Ako i jedan službenik koji radi na poslovima izdavanja ličnih karata, putnih isprava, saobraćajnih dozvola… ode na bolovanje, zamene nemaju. To će stvoriti probleme građanima, biće oštećeni. Nadam se da se tako nešto neće desiti. Radnici poštuju radne obaveze, ističe za „Bupress“ Saša Nikolić, zamenik predsednika Sindikata Zaposlenih Policije, službenik u Policijskoj stanici Bujanovac,  koji, kao i njegove kolege,  poštuje radne obaveze.
I cvokoće od hladnoće…

Foto: Ž.M. BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here