DELEGACIJA EU ZAVRŠILA DVODNEVNU POSETU JUGU SRBIJE

0
1650

 

Mala preduzeća i infrastruktura – ključ za ekonomski rast

Bujanovac, Vranje, 30. septembar 2016. (BUpress) – Dvodnevnu posetu jugu Srbije, šef II sektora operacija Delegacije EU Štefen Hudolin završio je u Bujanovcu gde se odvojeno sastao sa prvim čovekom opštine Šaipom Kamberijem i predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, dr Zoranom Stankovićem, i potvrdio posvećenost Evropske unije razvoju ovog dela Srbije.
sa-zoranom-stankovicemTo je potvrdio dr Stanković koji je u obraćanju novinarima istakao da je EU samim dolaskom na ove prostore pokazala svoju zainteresovanost da pomogne. – Do sada je opredelila veoma značajna sredstva, ali je veoma važno kako doći do tih sredstava, jer su kriterijumi za konkurisanje strogo određeni i poštuju se. Zato, ne treba konkurisati sa nepotpunom dokumentacijom, potom objašnjavati ljudima zašto im ta sredstva nisu dodeljena, što ne znači da neće biti. Pred nama je sada period od četiri godinekada se nećemo baviti izborima, već konkretnim ekonomskim stvarima, istakao je Stanković.
Tokom prepodneva Štefen Hudolin je u Vranju dodelio ugovore o donaciji preduzećima iz 14 lokalnih samouprava koje su uključene u realizaciju programa Evropski Progres.
hudolinPodrškom preduzetnicima, mikro i malim preduzećima mi težimo da povećamo zaposlenost i doprinesemo lancu vrednosti lokalnih dobavljača, proširenju tržišta i većoj produktivnosti, istakao je Hudolin i dodao –„Vaša preduzeća će takođe sprovesti i društveno odgovorne projekte kroz izgradnju dečijih igrališta ili doniranje vaših proizvoda socijalno najugroženijim članovima zajednice. Podrška malom biznisu je investiranje u budućnost cele poslovne zajednice u Srbiji“
kod-gradonacelnika-vranjaSa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem Hudolin je obišao Slobodnu zonu čiji su infrastrukturni razvoj podržali Evropska unija i Vlada Švajcarske kroz finansiranje izrade planske i tehničke dokumentacije, i na taj način doprinela realizaciji velikih investicija, kao što su „Geox“ i „Ditre Italia“. ..

Foto: BUpress, EU Progres

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here