„PLEJOVCI“ U AKCIJI – KOŠARKA JE MOJ IZBOR!

0
1921
"Mali" i Veliki"

 

Čas sportskog uživanja u Vrtiću „Naša radost“

Bujanovac, 22.septembar 2016. (Bupress) – Nema predaha i odmora za sportske zaljubljenike u bujanovačkom Košarkaškom klubu „Plej 017“. Škola košarke koju je pre nekoliko godina formirao Nenad Stajić, predsednik i koordinator svih selekcija u klubu, iz dana u dan raste i uvećava broj polaznika – budućih nada srpske košarke. I sprovodi nove akcije, poput današnje – „Košarka je moj izbor“. Novi Teodosići, Kalinići, Jovići, Bogdanovići…, nema sumnje, nalaze se među „iskusnim“ prvotimcima mladjih selekcija ovog kluba, ali i među onim mlađima – klincima i klincezama u predškolskim ustanovama.
Današnju akciju u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Bujanovcu, propratili smo sa velikim uživanjem. Kao i njeni učesnici – pioniri, pionirke i kadeti iz KK „Plej 017“, u ulozi promotera košarkaškog sporta, uz sugestije svojih učitelja: Nenada, Gagija i Slađana, kao i razdragani mališani iz vrtića, pomno praćeni pogledima ohrabrenja od strane svojih vaspitača i pedagoga.
Videli su se prvi uspešno napravljeni košarkaški koraci, „zakucavanja“, „trojke“, savladavanje prepreka… I na kraju, poklon kluba – medalje za sve učesnike. I flajeri za upis u Školu košarke. Uz pozdrav – vidimo se uskoro na treninzima naše basket selekcije!
– Ovo je deo akcije koju sprovodimo po multietničkom programu, evo biće četvrta godina. Želimo da i najmladjima približimo košarku, da ih animiramo, promovišemo zdrav način života, da roditeljima poručimo da brinemo o njihovoj deci. Ovakvih akcija treba da bude što više, svedoci smo da su nam deca loše razvijena u motoričkom smislu, da je internet uzeo maha. Treba ih izvesti iz kuća, opredeliti ih da se bave sportom. Naravno, pre svega treba da budu dobri djaci. Škola je na prvom mestu, Škola košarke neka bude na drugom, kaže za naš portal Nenad Stajić, koji uz zahvalnost svima u Vrtiću „Naša radost“, poručuje: Srbijo, košarkaška velesilo, ne brini za svoju budućnost!
 Ž.M. Foto:BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here