PRVENSTVO EVROPE U DIZANJU TEGOVA

0
1559

Pregršt medalja iz Finske

VLADIČIN HAN, 13.jun 2016. (V.Pešić za Bupress) – Državni reprezentativci iz Vladičinog Hana Aleksandar Stanković, Aleksandar Ilić i Andrija Simonović vratili su se sa medaljama, koje su 11. i 12.juna osvojili na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Finskoj.
U kategoriji do 140 kilograma(disciplina bench press)student Aleksandar Ilić osvojio je titulu prvaka Evrope. Junior iz Vladičinog Hana podigao je 246 kilograma tegova i postavio novi svetski i evropski rekord. Student Aleksandar Ilić je na šampionatu u Finskoj proglašen za apsolutno najjačeg juniora na starom kontinentu.
Andrija Simonović osvojio je srebrnumedalju u kategoriji do 82 kilograma (disciplina bench press). Predsedniku Kluba dizača tegova “Morava” iz Vladičinog Hana, treneru i takmičaru Aleksandru Stankoviću pripalo je srebrnoevropsko odličje u kategoriji do 140 kilograma (disciplina deadlif raw). U Las Vegasu Aleksandar Stanković je podigao 335 kilograma tereta, osvojio titulu svetskog prvaka i proglašen za najjačeg čoveka na planeti.
U apsolutnoj kategoriji Aleksandar Stanković osvojio je treće mesto u Evropi. Na šampionatu u Finskoj“ čovek planina” iz Vladičinog Hana podigao je 355 kilograma i popravio lični rekord. Na Prvenstvu Evrope u Finskoj boje Srbije branilo je 11 takmičara.
Junior Aleksandar Ilić je na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u Engleskoj u juniorskoj konkurenciji osvojio dve zlatne medalje. Senioru Aleksandru Stankoviću pripalo je zlato, jer je podigao 330 kilograma tegova.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here