SREDNJOŠKOLCI IZ VRANJA NA EVROPSKOM FUDBALSKOM PRVENSTVU

0
1444

Predstavljaju Srbiju u Francuskoj

Vranje, 29.maj 2016. (Veselin Pešić za BUpress) – Na prvenstvu Evrope srednjih škola u malom fudbalu (29.maj-6.jun) u Francuskoj Srbiju predstavlja ekipa Tehničke škole iz Vranja.
Tim vranjske Tehničke škole prvak Srbije postao je u decembru 2015.godine na državnom prvenstvu srednjoškolaca u Kruševcu. U Francusku je otputovalo 18 fudbalera, koji će na “petoparcu” igrati u Lilu i Lensu. Trener Miodrag Krstić, profesor fizičkog vaspitanja, ističe da je konkurencija na evropskom takmičenju “School football euro” izuzetno jaka, jer će mladi Vranjanci odmeriti snage u takmičarskoj grupi sa vršnjacima iz Italije, Madjarske, Severne Irske, Belgije, Luksemburga i Malte.
vranje-55-ekipa-tehnicke-skole-foto-v-pPomoćnik direktora Tehničke škole Dejan Djelić zahvaljuje mladim sportistima što na šampionatu srednjoškolaca Evrope u Francuskoj predstavljaju Vranje i Srbiju.
Boje ekipe Tehničke škole, koja je u Kruševcu zavredila titulu državnog prvaka Srbije, na prestižnoj medjunarodnoj smotri fudbala brane učenici svih smerova. Posle napornih petomesečnih priprema, verujem da će vranjski srednjoškolci da osvetlaju obraz Srbije u konkurenciji 22 evropske ekipe. Ovo je ujedno prvo učešće neke školske ekipe iz Srbije u Francuskoj, rekao je profesor u Tehničkoj školi Miodrag Krstić.
Putovanje i smeštaj fudbalera Tehničke škole u Francuskoj finansiraju Savez za školski sport i vranjska lokalna samouprava. Dresove je obezbedio Fudbalski savez Srbije.
Ovo je san svakog deteta koje se bavi fudbalom. Moji drugovi i ja živeli smo za taj san. Da u inostranstvu predstavljamo svoju zemlju. Uz mnogo truda, rada i odricanja verujem da ćemo valjano da reprezentujemo Srbiju na evropskoj fudbalskoj smotri. Možda će ovo prestižno medjunarodno takmičenjene kome od nas da promeni život, radostan je i oduševljen učenik i fudbaler Sladjan Atanasković.
Oreol najboljih u Srbiji fudbaleri Tehničke škole nadmoćno su potvrdili na nedavnim Olimpijskim igrama osnovnih i srednjih škola osvajanjem zlatnog odličja.
Foto: V.Pešić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here