HOROR U VRANJU

0
1281

  NESTAO STARAC PETAR PEŠIĆ

VRANJE, Bujanovac 28.april (za Bupress V.Pešić ) – Dežurnoj službi Policijske uprave u Vranju 26.aprila prijavljen je nestanak Petra Pešića (74), za kojim je raspisana potraga na teritoriji Srbije.
U MUP-u u Vranju potvrdili su da policija traga za nestalim starcem. Portparol Policijske uprave Dragan Stamenković ne isključuje mogućnost da je 27.aprila popodne u blizini srednje vekovne tvrdjave Markovo kale pronadjen leš Petra Pešića.
U toku je istražni postupak i identifikacija ugljenisanog tela nepoznate osobe. Obdukcija ugljenisanog leša biće obavljena u Vranju. Tek posle obdukcionog nalaza znaće se o kojoj je osobi reč. Još se ne zna da li je na prostoru istorijskog lokaliteta Markovo kale pronadjeno ugljenisano telo Petra Pešića, čiji je nestanak prijavljen, izjavio je za “Bupress” policijski major Dragan Stamenković.
O misterioznoj horor priči iz dobrano zapuštene i neosvetljene srednjevekovne tvrdjave, koja je pored starog puta za Leskovac od Vranja udaljena 3,5 kilometra, raspredaju se neverovatne priče. Mnogi Vranjanci su uznemireni i uplašeni i s nestrpljenjem očekuju da se raspetlja Gordijev čvor misteriozne osobe, koju je policija ugljenisanu pronašla u vremešnoj gradjevini Kraljevića Marka. Mnogi nagadjaju da je nestalu ugljenisanu osubu neko ubio, a ima i onih koji smatraju da je digla ruku na sebe.
Nemili slučaj je u zoni odgovornosti Višeg javnog tužilaštva u Vranju, koje će izdati zvanično saopštenje. U policiji ističu da još nisu utvrdjeni identitet i pol pronadjenog ugljenisanog leša.
Istražni organi treba da utvrde da li je reč o ubistvu ili samo ubistvu. Pretpostavlja se da je ugljenisana osoba jedna od tri nestale za kojima policija traga godinu dana. Krajem jula 2015.godine u blizini sela Mijovce kod Vranja meštani niz obližnjeg Dupeljeva pronašao je leš nestalog čobanina Svetozara Stankovića(86). Početkom juna prošle godinene tragom je nestao Novica Isainović(37), koga su u Vranju oslovljavali nadimkom Brus Li.
Službenicima Policijske uprave u Vranju sredinom juna 2015.godine prijavljen je nestanak penzionisane profesorke Ekonomsko-trgovinske škole Ljubinke Zlatanović (65). Nestala starica je poslednji put vidjena 9.juna u naselju Gornja čaršija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here