MEDJUNARODNI DEČIJI USKRŠNJI FESTIVAL U BOSILEGRADU

0
1830

Balkanska smotra radosti mališana

BOSILEGRAD, 28.april 2016. (za BUpress Veselin Pešić) – Od danas do 3.maja Bosilegrad je u znaku 23. Medjunarodnog dečijeg uskršnjeg festivala, na kojem učestvuje 600 mališana iz Ukrajine, Bugarske, Moldavije, Makedonije, Grčke i Srbije.
Tradicionalnu smotru druženja, zbližavanja, dečije radosti, mira i tolerancije, koja simbolizuje zajednički život na ovim prostorima organizuje nevladino Udruženje liberalnih, ambicioznih i solidarnih “Glas”. Predsednik Aleksandar Dimitrov rekao je da se udruženje dobro pripremilo da domaćinski ugosti i mališanima priušti ugodan boravak i druženje.
Dečije vaskršnje čarolije u Bosilegradu biće upotpunjene izložbama, nastupima folklornih grupa, koncertima pevača i instrumentalista, kao i takmičarskim turnirom u tucanju uskršnjim jajima. U dane Vaskrsa žiri će proglasiti najlepše ofarbana jaja i pobednike ovogodišnje bosilegradske tucijade, kojima će organizator uručiti prigodna priznanja. Bosilegrad je ponovo centar balkanske dečije radosti zahvaljujući razumevanju mnogih porodica, koje će ugostiti znatan broj mališana iz inostranstva. U maju 2015.godine tradicionalni bosilegradski dečiji festival zavredio je sertifikat kvaliteta.
Ideja festivala je da se u skladu sa tradicijom, bojenjem, ukrašavanjem i kucanjem jajima deca susreću, upoznaju i zbližavaju u duhu visokih hrišćanskih vrednosti. Mališani će iz Bosilegrada da Evropi pošalju poruke mira, razumevanja i prijateljstva medju decom Balkana. Zahvaljujući ovom festivalu Bosilegrad je postao poznat na Balkanu i u Evropi. Veoma je značajno što je Bosilegrad uvaženi član porodice evropskih festival, rekao je predsednik Kulturno-informativnog centra Ivan Nikolov.
Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev ističe da pomoć u organizaciji medjunarodne dečije svetkovine pruža lokalna samouprava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here