субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Ekonomski fakultet: Svečanost povodom početka nove školske godine

Srećan početak brucošima, a starijm studentima puno uspeha u nastavku

Bujanovac, 7.oktobar 2019. (Bupress) – Današnjoj svečanosti, povodom početka nove školske godine na odeljenju subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu prisustvovali su: pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje u Vladi Vojvodine prof. Zoran Milošević, predstavnici Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, srednjih škola u Bujanovcu, Vranju i Preševu, profesori Univerziteta u Tetovu koji su angažovani na ovom odeljenju, profesori Ekonomskog fakulteta u Subotici i studenti, uglavnom brucoši u čiju je čast i organizovana svečanost i koji su u znak dobrodošlice, od zaposlenih na odeljenju dobili po čokoladu „Najlepše želje“ koja simbolizuje njihov početak.
Nakon intoniranja nezvanične studentske himne „Gaundeamus igitur“ prisutnima, pre svih brucošima, se obratio pokrajinski sekretar prof. Zoran Milošević: “ Čestitam vam na izboru. Zaista je za svaku pohvalu da ste kroz vaspitanje u svojim porodicama napravili ovakav izbor, da ste kroz obrazovanje u sistemu srednjih škola, pre svega ovog dela Srbije iznedrili tu potrebu da pripadate najboljoj vrsti ljudi. Mi svi imamo svoje zavičajno, versko, nacionalno i svako drugo ubedjenje i to neće nestati nikada. Ali sa obrazovanjem postajemo bitno drugačiji. Gradimo najčvršću tvrdjavu koja se brani svim silama znanja“.
Dobrodošlicu brucošima poželeo je dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici prof. doktor Aleksandar Grubor: „Vi ste osma generacija studenata koja je ove godina upisala studijski program „Medjunarodna i evropska ekonomija i biznis“ i četiri naredne godine trebali bi zajedno da učimo, radimo, živimo iovde u Bujanovcu i da se, ako zaista bude onako kako očekujemo, za četiri godine isto ovako okupimo ali na drugačijoj svečanosti uručivanja diploma svršenim studentima veše generacije“.
Studentima, brucošima dobrodošlicu je poželeo i dekan Ekonomskog fakulteta u Tetovu Raman Ismaili i predsednik studenskog parlamenta Tamara Paunović.
Inače, ukupan broj studenata koji je upisao Ekonomski fakultet Subotica na odeljenju u Bujanovcu od 2011.godine kada je i otvoren, je 494. Od toga 230 su albanske, 260 srpske i 4 romske nacionalnosti. Ove godine, na novom akreditovanom smeru Medjunarodna i evropska ekonomija i biznis (još postoje smerovi Računovodstvo i revizija, Agrarna ekonomija i agro biznis, Marketing i Finansije, bankarstvo i osiguranje) upisano je 78 novih studenata od koji je 53 srpske i 25 albanske nacionalnosti.
Ukupno, od 2011. godine diplomiralo je 178 svršenih studenata, 123 srpske i 55 albanske nacionalnosti. Na master studijama (akreditovan prošle godine smer marketing) diplomiralo je 10 studenata, 8 srpske i 2 albanske nacionalnosti.
foto: Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles